‘Txema Salvans. Perfect Day’

Volver

Exposiciones. Un recorrido exclusivo sobre la última serie del fotógrafo.

Txema Salvans es especialista en estudiar la cotidianidad y los comportamientos sociales que nacen del día a día de cada persona. Lo podremos comprobar este otoño en Foto Colectania, en una muestra exhaustiva del último trabajo del fotógrafo.

En “Perfect Day”, Salvans cuestiona los estereotipos derivados de la sobreexplotación turística de nuestro litoral, a través de un recorrido desde Gerona hasta Algeciras enmarcado entre el 2005 y el 2020. Las obras presentadas agrupan lugares de diferentes tipos que protagonizan los momentos de ocio. 

La irónica mirada del fotoperiodista nos transmite la gravedad de esas situaciones, gracias al enfoque documental y artístico que lo acompaña desde hace dos décadas y del cual han dejado constancia los principales medios internacionales, festivales y museos.  La exposición se suma a los anteriores trabajos del artista, publicados en el 2018 (“My Kingdom” y la segunda parte de “The Waiting Game”).

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
Fundació Privada Foto Colectania.

Des dels seus primers treballs fotogràfics, Txema Salvans indaga en el territori de la quotidianitat i en els nostres sorprenents compartiments socials.

Perfect Day és un exhaustiu recorregut per la costa mediterrània, des de Girona fins a Algesires, realitzat entre 2005 i 2020. En aquesta ocasió, Salvans posa el focus en els sorprenents llocs on consumim el nostre temps d'oci. Amb el seu característic estil formal i conceptual, on la ironia ens ajuda a entendre la dimensió de la tragèdia, ens convida a qüestionar-nos els estereotips derivats de la sobreexplotació del nostre litoral turístic.

Aquesta sèrie, publicada en plena pandèmia per l'editorial britànica MACK, condensa de forma contundent i subtil la trajectòria de Salvans, aprofundint en la temàtica que persegueix l'autor en els seus darrers treballs: la resiliència de l'ésser humà per convertir espais aparentment inhòspits en territoris de desconnexió i supervivència personal.

Des de fa dues dècades, Txema Salvans (1971, Barcelona) desenvolupa la seva obra amb un enfocament documental i artístic al marge dels circuïts usuals del fotoperiodisme, apropant-se també a l'assaig fotogràfic.

Joan Fontcuberta ha descrit el seu treball com un "equilibri entre el pensament crític i el sentit poètic de l'humor". Cronista de l'Espanya contemporània, els seus projectes es consoliden, sobretot, en el format llibre. El seu primer llibre Nice To Meet You (ACTAR, 2005) va rebre el premi Photo España 2005 al millor fotollibre. The Waiting Game (RM, 2013) va ser guardonat com a millor fotollibre Iberoamericà (2012).

El 2018 va publicar My Kingdom (Mack, 2018) i també la segona part de The Waiting Game (RM, 2018). Perfect Day (Mack, 2020) és el darrer projecte publicat en plena pandèmia.

L'obra de Txema Salvans ha estat publicada pels principals mitjans internacionals, com Le Monde, Suddeustsche Zeitung Magazine, Stern, New York Times, NZZ, Liberation, Monocle, Colors, Big Mag, Vice, Marie Claire, GQ France, Elephant, British Journal of Photography, Wallpaper, I-D Magazine, Matador i El País Semanal.

Ha exposat en nombrosos festivals i museus, destacant el Centre d'Art Contemporani Arts Santa Mònica, La Virreina Centre de la Imatge, el Museu d'Art Contemporani d'Hamburg, el Museum für Photographie Braunschweig i el Museo Centro de Arte Reina Sofía.

Fundació Privada Foto Colectania

Dirección:
Pg Picasso, 14
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Privada Foto Colectania
Cuándo
De 15/09/2021 a 21/11/2021

Teléfono

Tel.:
932171626

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte