Exposició 'Ptolomeu, faraó d'Egipte. La descoberta del seu temple'

Volver

Descobriu l' Egipte ptolemaic arran d'una de les troballes més importants en la trajectòria investigadora de la Fundació Arqueològica Clos a Egipte: les restes d’un temple construït fa dos mil anys, durant el regnat del faraó Ptolomeu I (304-284 aC.), a la ciutat de Hut-nesut, antic nom de l’actual Sharuna.

L’exposició permet contemplar restitucions fidedignes de diferents parts del temple realitzades en impressions 3D així com una cinquantena d’obres de la col·lecció del museu amb què s’oferirà una visió general del període ptolemaic.

La mostra posa en valor el temple de Ptolomeu I i, alhora, dona a conèixer tant el projecte (antecedents i plantejament) com els primers resultats de la recerca, quinze anys de compromís amb els treballs d’investigació. El 2019 la Fundació Arqueològica Clos va reiniciar l’aventura de l’egiptòleg Nestor L´Hôte, el primer a esmentar –el 1838– l’existència d’un temple a Sharuna, del qual posteriorment se’n perdria el rastre. A  Ptolomeu, faraó d'Egipte. La descoberta del seu temple aquest patrimoni recuperat pot ser admirat novament pels visitants.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu Egipci de Barcelona.

Sala 1

Organizado por:
Museu Egipci de Barcelona.

Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona

Dirección:
Carrer de València, 284
Distrito:
Eixample
Barrio:
la Dreta de l'Eixample
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona
Cuándo
De 19/02/2024 a 15/07/2024

Teléfono

Tel.:
934880188
Fax:
934878060

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar