“Patterns and Recognitions. Una composición en tres partes de United Visual Artists (UVA)”

Volver

Artes visuales. Es un tríptico inspirado en la música de las esferas (‘Silent Symphony’), la perspectiva renacentista (‘Vanishing Point’) y el peso de los datos en la era de la información (‘Present Shock’).

La exposición “ Patterns and Recognitions. Una composición en tres partes de United Visual Artists (UVA)” integra las nuevas tecnologías con medios tradicionales como la escultura o la performance, y explora los marcos conceptuales y los fenómenos naturales que conforman nuestra cognición.

La muestra se compone de tres obras:

  • Sylent Symphony: Inspirada en la creencia de los filósofos de la antigua Grecia de que el universo producía un tipo de música inaudible, Silent Symphony rastrea las frecuencias resonantes y las sincronicidades que se producen a escala cósmica, y explora cómo se relacionan con nuestro sentido de la armonía.
  • Vanishing Point: Esta instalación utiliza la perspectiva como herramienta para remodelar y redefinir un espacio, continuando con las exploraciones de UVA en la arquitectura programable y creando la ilusión de la luz como material físico. Vanishing Point se inspira en los dibujos de perspectiva renacentista de Leon Battista Alberti, Leonardo da Vinci y Albrecht Dürer.
  • Present Shock: Esta obra se confronta con el espectador con una avalancha de relojes estadísticos que representan información en tiempo real sobre el mundo, desde acontecimientos globales que cambian la vida hasta trivialidades banales de la existencia cotidiana, y pone de relieve cómo la velocidad y el volumen de datos en la era de la información plantean nuevos retos a nuestro limitado aparato cognitivo.

La exposición se enmarca dentro del programa del Llum BCN, pero se alargará hasta el 17 de marzo.

Más información.

Horarios

Otros

Se celebra en:
DHub Disseny Hub Barcelona.

L’estudi britànic United Visual Artists (UVA) presentarà, en el marc del Llum BCN 2024 que se celebrarà del 2 al 4 de febrer, la instal·lació   Patterns and recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists, que s’allotjarà al Disseny Hub Barcelona (Dhub) i que es podrà veure més enllà de les dates del festival. La mostra romandrà oberta fins al 17 de març com a exposició temporal a la Sala A del centre.

L’exposició integra les noves tecnologies amb mitjans tradicionals com l’escultura o la performance, i explora els marcs conceptuals i els fenòmens naturals que conformen la nostra cognició. La mostra que es pot visitar al DHub es composa de tres obres:

Sylent Symphony

Inspirada en la creença dels filòsofs de l’antiga Grècia de que l’univers produïa un tipus de música inaudible,  Silent Symphony fa un rastreig de les freqüències ressonants i les sincronicitats que es produeixen a escala còsmica, i explora com es relacionen amb el nostre sentit de l’harmonia.

Vuit escultures cinètiques personalitzades projecten plans giratoris de llum i so per tota la sala. Oscil·lant entre l’ordre i el caos, els feixos de llum travessen l’espai creant complexos patrons i interaccions amb l’arquitectura. L’obra materialitza forces energètiques invisibles, com la gravetat, donant-los forma de llum i so. La instal·lació, que es desenvolupa com una representació, és una interacció dinàmica dels elements en constant evolució que mai es repeteix.

Vanishing Point

Aquesta instal·lació fa servir la perspectiva com a eina per remodelar i redefinir un espai, continuant amb les exploracions d’UVA en l’arquitectura programable i creant la il·lusió de la llum com a material físic.  Vanishing Point s’inspira en els dibuixos de perspectiva renaixentista de Leon Battista Alberti, Leonardo Da Vinci i Albrecht Dürer.

Raigs de llum blanca es projecten en l’espai des d’un punt de fuga invisible, dibuixen diferents geometries, composicions i divisions dintre de la sala i transformen el nostre sentit de la perspectiva. El comportament de l’obra és imprevisible i sense repetició, i fluctua entre estats en els quals els feixos de llum flueixen tranquil·lament fins a moviments més enèrgics.

La qualitat funcional i arquitectònica del camp sonoro-tridimensional reforça les composicions de llum estructural. La velocitat, la posició i l’angle de les línies influeixen en el to del so.

Present Shock

Aquesta obra es confronta amb l’espectador amb una allau de rellotges estadístics que representen informació en temps real sobre el món, des d’esdeveniments globals que canvien la vida fins a trivialitats banals de l’existència quotidiana, i posa en relleu com la velocitat i el volum de dades en l’era de la informació plantegen nous reptes al nostre limitat aparell cognitiu.

Moltes de les estadístiques presentades es produeixen en escales temporals i horitzons espacials que de la mateixa manera desafien la nostra percepció o comprensió. Pertorbant la inèrcia de l’aquí i l’ara, revelen l’estat fluctuant de transformació dinàmica que caracteritza la vida a la terra.

L’exposició s’emmarca dins del programa de Llum BCN 2024.

DHub Disseny Hub Barcelona

Dirección:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
DHub Disseny Hub Barcelona
Cuándo
De 02/02/2024 a 17/03/2024

Teléfono

Centraleta:
932566800
Reservas:
932566801

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar