“Papeles de sombra”

Volver

Collage. Trabajos inéditos de Pep Duran Esteva, con una acusada teatralidad.

Pep Duran Esteva (Vilanova i la Geltrú, 1955) siempre ha cultivado el collage como una herramienta para interpretar el mundo. Sus trabajos tienen una acusada y específica teatralidad, donde las imágenes resultantes son como un gran calidoscopio o palimpsesto, que él articula en función del espacio.

Los trabajos de “Papeles de sombra”, todos inéditos, son una crónica, un friso, un dietario que el artista ha ido configurando ininterrumpidamente... Imágenes y paisajes vistos a través de lupas, mirillas, agujeros, secuencias mudas donde los personajes y sus sombras transitan como presencias rescatadas de películas antiguas.

Horarios

No és ser la primera persona a veure quelcom nou, sinó a veure, com si fossin noves, les coses velles i conegudes. Friedrich W. Nietzsche

Des de les seves primeres exposicions, Pep Duran Esteva (Vilanova i la Geltrú, 1955) sempre ha conreat el collage com una eina per interpretar el món. És un dels artistes que més ha insistit en el principi del collage: construir a partir de fragments. Duran Esteva entén el collage com si fos una partitura escènica. Tota mena de restes de fotografies, papers, cartrons, fustes i mantes, juntament amb els seus característics apilaments d’objectes dels anys noranta, han estat els materials més recurrents. Els seus treballs tenen una acusada i específica teatralitat on les imatges resultants són com un gran calidoscopi o palimpsest, que ell articula en funció de l’espai.

Aquest projecte expositiu recull la totalitat de les obres fetes amb antics decorats de paper, creades al llarg dels anys i en els quals es revela l’ús tant de l’anvers com del revers dels papers, i és, a la vegada, un recorregut més o menys cronològic pel seu imaginari: peces o apunts relacionals creant analogies i enllaçant camins. Els ha anat utilitzant, intervenint-los, plegant-los, refent-los, fascinat i obstinat per fer reviure les imatges trobades i recuperades, amb una voluntat de fixar moments i desplegar narracions.

Els treballs que avui veiem, tots inèdits, són una crònica, un fris, un dietari que l’artista ha anat configurant ininterrompudament… Imatges i paisatges vistos a través de lupes, espiells, forats, seqüències mudes on els personatges i les seves ombres transiten com a presències rescatades de pel·lícules antigues.

A més a més, la proposta de PAPERS D’OMBRA, a banda de mostrar tot el repertori dels fotocollages, també concep el Museu com un escenari en què el públic va trobant petites intervencions i apilaments en el seu recorregut, com si fossin escenes, diàlegs o monòlegs oberts.

Exposició comissariada per Pep Duran Esteva.

Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis

Dirección:
Carrer de Roc Boronat, 116*126
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis
Cuándo
De 20/02/2024 a 26/05/2024

Teléfono

Tel.:
933208736

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar