Exposició 'Nonell, la bellesa en l'estigma'

Volver

Traductor de google :

Reobertura dimecres 10 de juny.


El Museu Nacional d´Art de Catalunya presenta, del 14 de maig al 13 de setembre de 2020, una exposició sobre la figura d´Isidre Nonell (Barcelona, 1872-1911), un dels millors artistes de finals del segle XIX i els inicis del XX, del qual el museu conserva un importantíssim fons. El fil conductor de la seva obra permetrà aprofundir en el coneixement de les fonts en les quals es va alimentar el seu imaginari poètic, amb mirades retrospectives cap a la tradició i a tots aquells artistes en què es va emmirallar.

Seguint una narració temàtica, el recorregut permetrà visualitzar un corrent d´influències, de correspondències, de préstecs figuratius i de com Nonell no només les interpreta i dona forma sinó que és capaç de recollir aquestes referències visuals i transformar-les en una proposta original i singular.

Els referents en què s´emmiralla Nonell inclouen autors anteriors com és el cas de Goya, on es troba una part molt substancial de la seva cosmovisió, Ibels, Daumier o Steinlen. Posteriorment, la influència dela seva obra marcarà l´evolució d´autors tan diferents com Canals, Mir, Pichot, Gosé, Casagemas o Picasso.

Un dels aspectes més singulars de la mostra serà l´exhibició d´una important selecció de fotografies d´autors com Serra, Vilatobà, Fargas o Ballell, que faran evident les temàtiques compartides per pintors, dibuixants i fotògrafs, fruit de l´aparició de situacions de gran desigualtat social a causa d´un imperant model capitalista de creixement econòmic.

A més, s´analitzaran per primer cop, científicament, els cèlebres «dibuixos fregits» de Nonell així com la reutilització que fa l´artista dels reversos d´algunes obres, tot posant de manifest l´existència d´un artista versàtil, inquiet, obert a l´experimentació formal i que destaca per la seva original creativitat, allunyada de les solucions i les respostes més convencionals.

Horarios

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dirección:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
El Poble-sec
Código postal:
08004
Población:
Barcelona
Dónde
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Cuándo
Del 14/05/2020 al 13/09/2020.

Teléfono

Información:
936220376
Tel.:
936220360 Oficines
Tel.:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

Me gusta 44

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte