“L’Auditori, 25 años”

Volver

Música y patrimonio. Una exposición retrospectiva para celebrar el 25.º aniversario de L'Auditori.

La exposición “L’Auditori, 25 años”, liderada por el Museo de la Música de Barcelona y situada en el exterior del edificio, se centra en cuatro ejes: el edificio y la transformación urbana que abriría el Fort Pienc a Les Glòries y el Poblenou; la actividad artística que ha contribuido a situar Barcelona en el circuito musical internacional con 4 salas de conciertos que van de las 200 a las 2.200 localidades; la institución que aglutina la Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña, la Banda Municipal de Barcelona, el Museo de la Música de Barcelona y el ESMUC; y, finalmente, todos los colectivos de personas que han formado y forman parte del día a día de L’Auditori.

El acceso es libre.

Más información.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu de la Música - L'Auditori.
Organizado por:
L'Auditori de Barcelona.

A més de ser part d’una transformació urbana de primer ordre, la creació de L’Auditori va significar també un gran canvi en un districte en construcció ara fa 25 anys. L’Auditori suposava una aposta contundent de la ciutat per fer de l’eix Poblenou-Glòries un pol d’innovació i dinamització cultural a Barcelona.

El projecte, emmirallat en la Cité de la musique de París, volia pal·liar mancances com que l’orquestra simfònica del país no disposés d’una seu estable que li permetés desenvolupar-se artísticament o que a la ciutat no hi hagués una veritable sala simfònica. Així mateix, volia donar resposta als anhels de tot un dinàmic sector musical que estava atomitzat en diferents racons de Barcelona i mancat de recursos per seguir creixent. Aquest canvi de paradigma, aprofitant el context de posicionament internacional que va suposar convertir-se en ciutat olímpica, va culminar en el naixement d’una autèntica ciutat per a la música. 

L’exposició, liderada pel Museu de la Música de Barcelona i situada a l’exterior de l’edifici, serà una retrospectiva d’aquest primer quart de segle d’història de L’Auditori. Se centra en quatre eixos: l’edifici i la transformació urbana que obriria el Fort Pienc a les Glòries i el Poblenou; l’activitat artística que ha contribuït a situar Barcelona en el circuit musical internacional; la institució que aglutina l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Banda Municipal de Barcelona, el Museu de la Música de Barcelona i l’ESMUC, amb 4 sales de concert que van de les 200 a les 2.200 localitats; i, finalment, tots els col·lectius de persones que han format i formen part del dia a dia de L’Auditori.

Museu de la Música - L'Auditori

Dirección:
Carrer de Lepant, 150
Distrito:
Eixample
Barrio:
el Fort Pienc
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu de la Música - L'Auditori
Cuándo
De 22/03/2024 a 09/06/2024

Teléfono

Centraleta:
932563650
Fax:
932650102

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar