"Santi Moix - La costa dels mosquits. Una antològica (1998-2022)"

Volver

Pintura. Es la primera retrospectiva dedicada a la obra de Moix, artista residente en Nueva York desde 1986.

Santi Moix - La costa dels mosquits. Una antològica (1998-2022) incluye más de ochenta piezas, entre pinturas, acuarelas, cerámicas, esculturas e intervenciones efímeras en las paredes.

La pintura de Santi Moix se sitúa a medio camino entre la representación y la abstracción. Su lenguaje tiene una apariencia expresionista pero, más allá de reflejar estados emocionales concretos, se convierte en una herramienta para crear un mundo imaginario mítico-poético paralelo, lleno de formas abstractas que parecen estar en constante transformación y que se mezclan con imágenes fácilmente reconocibles, como insectos, animales, ojos, ruedas o puentes, entre otras.

Todo plasmado con colores exuberantes, donde el humor y el hedonismo también juegan un papel preponderante.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
Espais Volart.

Aquesta exposició és una visió retrospectiva de l’obra de les dues últimes dècades de Santi Moix (Barcelona, 1960), un artista català que viu a Nova York des del 1986. La mostra, concebuda per als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, inclou més de vuitanta obres, creades des de l’any 1998 -quan l’artista rep la Beca Guggenheim i comença a treballar amb el galerista Paul Kasmin- fins avui dia. L’exposició aplega pintures, aquarel·les, dibuixos, ceràmiques i porcellanes, escultures de cautxú i espectaculars intervencions efímeres a les parets de les sales, realitzades especialment per a aquesta ocasió. Moix és un artista singular a casa nostra per haver viscut tants anys als EUA, on ha desenvolupat la seva obra, tot i que ha treballat a més a més al Marroc, l’Índia i el Japó. Actualment, compta també amb un estudi a Barcelona.

La pintura de Santi Moix se situa a mig camí entre la representació i l’abstracció. El seu llenguatge té una aparença expressionista però, més enllà de reflectir estats emocionals concrets, esdevé una eina per crear un món imaginari mític-poètic paral·lel, ple de formes abstractes que semblen estar en constant transformació i que es barregen amb imatges fàcilment reconeixibles, com ara insectes, animals, ulls, rodes o ponts, entre d’altres. Tot això està plasmat amb colors exuberants, on l’humor i l’hedonisme també hi juguen un paper preponderant. A més, Moix ha il·lustrat llibres d’autor humorístics, entre els quals hi ha Miguel de Cervantes, Rabelais o Mark Twain.

Exposició comissariada per Enrique Juncosa.

Fundació Privada Vila Casas - Espais Volart

Dirección:
Carrer d'Ausiàs Marc, 22
Distrito:
Eixample
Barrio:
la Dreta de l'Eixample
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Privada Vila Casas - Espais Volart
Cuándo
De 21/02/2023 a 16/07/2023

Teléfono

Tel.:
934817985
Fax:
934817984

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar