Exposició «La Barceloneta de Picasso. 1895-1904»

Volver

Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la desaparició de l'artista, la CB1761 organitza una mostra fotogràfica de la Barceloneta del període en que Picasso va viure a la ciutat. L'exposició fa un recorregut per la Barceloneta del tombant de segle: els canvis urbanístics, els oficis, el comerç, l'oci i la seva gent. A partir d'aquestes instantànies, la mostra retrata el barri i estableix un diàleg amb les obres de l'artista d'aquell mateix període realitzades en aquell marc.

Els darrers anys del segle XIX i principis del XX, quan Picasso va viure a la ciutat, venen marcats per un relleu sense precedents en l'àmbit de la navegació. L'arribada dels vaixells de vapor substituirà a les embarcacions de fusta i vela. Aquest canvi marcarà un punt d'inflexió en la construcció naval i, per tant, en l'economia i les condicions de vida dels habitants de la Barceloneta. 

Aquell front marítim formava part dels itineraris habituals de Picasso, que anaven des del Moll de la Barceloneta a la Plaça Palau, el Moll de la Fusta, el Passeig Colom, el Portal de la Pau o les Drassanes. També queda constància de les seves estades a les platges, les muscleres o les seves visites a la plaça de braus del Torín de la Barceloneta. Totes aquestes localitzacions molt properes als seus domicilis apareixen reflectides en els seus dibuixos i pintures d’aquells anys.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Casa de la Barceloneta 1761.

Casa de la Barceloneta 1761

Dirección:
Carrer de Sant Carles, 6
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
la Barceloneta
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Casa de la Barceloneta 1761
Cuándo
De 09/11/2023 a 29/02/2024

Teléfono

Información:
93 688 49 56

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar