“Donación Benet Rossell. Escrituras y trayectos”

Volver

Ubicació: Sala 64 d'art modern

Exposiciones. La trayectoria de un creador polifacético e imprescindible del arte catalán contemporáneo.

El Museo Nacional de Arte de Cataluña repasa la trayectoria de Benet Rosell, un creador polifacético, referencial e imprescindible del arte catalán contemporáneo. Su obra es vital para construir el relato del arte catalán de la posguerra y segunda vanguardia. Gracias a la donación, en el 2021, por parte de su viuda, Cristina Giorgi, el museo pudo adquirir un importante número de piezas que permiten apreciar la inventiva del autor.

Una exposición que entrelaza el dibujo, el grabado, la escritura sígnica, la escultura, el cine, la música, el teatro y la poesía. Se puede visitar en la sala 64 de arte moderno hasta el próximo 11 de setiembre.


Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L’obra de  Benet Rossell (Àger, 1937 – Barcelona, 2016) és imprescindible per construir el relat de l’art català de la segona meitat del segle XX.

Poeta, cineasta i creador plàstic, Rossell va ser un dels protagonistes de l’emergència de les pràctiques conceptuals i la  performance. Convivint amb la seva obra cinematogràfica experimental, l’artista va manifestar un interès particular pel dibuix, revestint l’ofici de ninotaire amb el mateix esperit d’avantguarda de Paul Klee o Saul Steinberg. Va fusionar el dibuix amb la cal·ligrafia, de vegades miniaturitzat (micrografies per mirar amb lupa), i el va portar, finalment, als dominis de la pintura. Central i marginal alhora, amb la seva radicalitat i la seva sensibilitat, Benet Rossell estableix punts de confluència entre l’art conceptual i l’art més líric i plàstic.

La  donació al Museu Nacional d’un conjunt important de la seva obra per part de la vídua de l’artista, Cristina Giorgi, permet apreciar  la diversitat de peces i la gran inventiva de Rossell. Es tracta d’una aportació fonamental per a la col·lecció d’art de postguerra i segona avantguarda del museu.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dirección:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Cuándo
De 11/03/2022 a 11/09/2022

Teléfono

Información:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte