"Tartufo", de Molière

Volver

Teatre. Pepe Viyuela protagonitza la versió d’un clàssic que adverteix sobre la hipocresia, la falsa beateria i les males intencions que aquesta amaga.

"Tartuf, o l'impostor", de Molière, es va estrenar l'any 1669 a França, i sovint s'ha representat com un drama amb final feliç. Ernesto Caballero, nom destacat de l'escena castellana, que s'ha fet càrrec de crear i dirigir aquesta versió, la presenta aquest cop clarament com una comèdia, i aprofita, així les qualitats que té, en aquest camp, l'actor protagonista, Pepe Viyuela. Amb la seva versatilitat en escena, l'actor i la resta de la companyia defensen una versió del clàssic sense dur vestits d'època que, tot i això, estaran presents a l'escenari. 

La història és narrada per Tartuf, un fals beat que s'ha acostat a Orgon i se n'ha convertit en director espiritual. No ho fa amb finalitats desinteressades, sinó per tal d’aconseguir la fortuna del burgès i, de passada, mirar de casar-se amb la seva filla mentre prova de seduir la dona del seu pretès amic... De què serà capaç aquest engalipador quan es vegi desemmascarat i quedi clar que la seva pietat religiosa i beateria no són res més que una màscara? 

Un espectacle en castellà, recomanat a partir de 14 anys, que forma part del Festival Grec 2022.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
Teatre Goya.
Las localidades se venden en :
Web Festival GREC.
Organizado por:
Institut de Cultura de Barcelona.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores de més de 14 anys.

El Tartuf, o l’impostor de Molière es va estrenar l’any 1669 a França, i sovint s’ha representat com un drama amb final feliç. Ernesto Caballero, nom destacat de l’escena castellana, que s’ha fet càrrec de crear i dirigiraquesta versió, la presenta aquest cop clarament com una comèdia, i aprofita, així, les qualitats que té, en aquest camp, l’actor protagonista, Pepe Viyuela.

De què serà capaç aquest engalipador quan es vegi desemmascarat i quedi clar que la seva pietat religiosa i beateria no són res més que una màscara? Ho veureu en aquesta versió renovada d’aquest clàssic que parla sobre uns mentiders i ensarronadors que, avui, segueixen existint exactament igual que en temps de Molière.

Una producció de Lantia Escénica.

Versió i direcció: Ernesto Caballero (sobre la traducció versificada de José Marchena) Interpretació: Pepe Viyuela, Paco Déniz, Silvia Espigado, Germán Torres, María Rivera, Estíbaliz Racionero, Javier Mira, Jorge Machín Escenografia: Beatriz San Juan Vestuari: Paloma de Alba Il·luminació: Paco Ariza Assessorament en moviment: Karina Garantivá Espai sonor: Luis Miguel Cobo Fotografia: David Ruano.

Teatre Goya

Dirección:
C Joaquín Costa, 68
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Teatre Goya
Cuándo
De 28/06/2022 a 10/07/2022

Teléfono

Tel.:
933435323

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte