Espectacle "Songs for the bitch-witch women", de Mariona Naudin

Volver

Songs for the bitch-witch women Mariona Naudin investiga com funciona el mecanisme que divideix l’esfera pública de la privada i com aquesta escissió regula allò que es pot i allò que no es pot dir.

L’espectacle és el projecte guanyador de la convocatòria pública per a projectes escènics 2022 del Centre de les Arts Lliures en la modalitat de companyia resident.

Per què el fet de ser dones implica que el que diem es posi en dubte? Des d’una Cassandra que ningú es creu a una Joana d’Arc cremada a la foguera, d’una Cristina de Tir amb la llengua arrencada a una Ana Orantes cremada viva després de denunciar els maltractaments del seu marit en un plató televisiu. Malauradament, no costa gaire trobar exemples de figures femenines ridiculitzades, mutilades o assassinades per haver alçat la veu en un espai tradicionalment dominat pels homes.

Diverses cròniques expliquen que, en certs episodis de crema de bruixes, la veu de les dones torturades s’elevava sobre el brogit del foc i podia sentir-se molt després que les flames s’haguessin extingit. Aquesta inquietant veu extracorpòria que es nega a morir és la base d’un concert escènic que s’endinsa en el món del fet irreverent i monstruós. Perquè les dones sempre hem estat molt a prop dels monstres.

Songs for the bitch-witch women és una peça escènica a cavall entre la performance, la música i el teatre que parteix de la necessitat de trobar una “altra paraula”; una paraula física que ressoni en els nostres cossos, una paraula que recobri el seu sentit primigeni i es desprengui d’eufemismes, un llenguatge que no obeeixi les lògiques del pensament racional. L’espectacle és un concert d’una dona-monstre que es transforma constantment, que és una i que alhora és tots. Un oracle que ens llegeix l’endins, un intent de diluir la línia invisible que separa el jo del tu.

Fitxa artística:

Idea i direcció: Mariona Naudin

Creació: María García Vera, Núria Andorrà i Mariona Naudin

Interpretació: María García Vera / Mariona Naudin i Núria Andorrà

Horarios

Otros

Se celebra en:
Centre de les Arts Lliures.

Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures

Dirección:
Carrer de Flassaders, 40 - 40A
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures
Cuándo
De 03/04/2024 a 21/04/2024

Teléfono

Tel.:
93 458 99 94

Web

Web venda d'entrades:
https://fundaciojoanbrossa.cat/

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar