Curs 'La corporalitat de l’escriptura dramàtica (i el misteri de la teatralitat)', amb Albert Arribas

Volver

Traductor de google :

La fascinació pel misteri de la unió entre el cos i la paraula travessa la nostra memòria cultural des de temps remots, moltes vegades d’una manera dolorosament problemàtica.

Per fer front a l’analgèsia informativa que amenaça el nostre encaix al món contemporani, el teatre ens ofereix un dels pocs espais col·lectius en què, fugaçment però de vegades amb enorme intensitat, podem retrobar-nos amb aquest misteri ancestral de la carn feta verb i del verb fet carn.

En aquest taller ens acostarem a la paraula dramàtica mirant de parar atenció a les complexes vibracions corporals que la caracteritzen. I, així, tractarem d’enfrontar-nos al misteri de la «teatralitat», una realitat immaterial —tant nítida com opaca— que sovint es troba en estreta connexió amb la dimensió corporal de la poesia dramàtica.

Aquest curs està pensat per a persones interessades en l’escriptura teatral, però també està obert a perfils artístics més vinculats a la direcció escènica i la interpretació. Al llarg de les sessions analitzarem des de diferents perspectives —emoció i actitud actoral, matisos i tensions situacionals, naturalesa fonètica, etc.— alguns textos d’autors “contemporanis” com Dimitris Dimitriadis, Valère Novarina, Lluïsa Cunillé, Antonio Tarantino, Sarah Kane, Narcís Comadira, Victoria Szpunberg o debbie tucker green, i “clàssics” com Calderón de la Barca, Santiago Rusiñol, Víctor Català o Mercè Rodoreda. Alhora, farem exercicis pràctics d’escriptura dramàtica i de traducció teatral concentrant-nos en aspectes com l’expressivitat fonètica, l’escolta emocional, la complexitat situacional o l’actitud corporal, i treballarem actoralment alguns textos dramàtics per aprofundir en la seva teatralitat.

Horarios

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Dirección:
C Pere IV, 228*232
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Cuándo
De 21/10/2021 a 16/12/2021

Teléfono

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte