Cicle "Divertimento, la música explicada"

Volver

Pedro Pardo i Albert Galceran proposen un recorregut per la història de la música que emocionarà en descobrir l’impuls creatiu de genis com Bach, Mozart, Beethoven, Chopin o Wagner, entre d’altres. Una conferència, un concert, una projecció comentada. En definitiva, una experiència divulgativa, rigorosa i divertida, apta per a tots els melòmans, tant els que ho són de tota la vida com els que volen descobrir el fascinant món de la música clàssica.

PROGRAMA

L’imperi de les perruques

Diumenge 3 de març de 2024.

Què és el classicisme vienès de la Primera Escola de Viena? Les formes musicals són fredes? O la perfecció ens emociona? En aquesta sessió, mostrarem les ornamentacions al barroc i parlarem de la “forma sonata”, la perfecció del classicisme.

Liberté, égalité, fraternité

Diumenge 7 d’abril de 2024.

En aquesta sessió, deixarem les sales de ball per posar-nos a jugar amb la música. Prescindirem del minuet i imposarem l’scherzo a les simfonies. Veurem com va ser l’evolució del piano gràcies a Beethoven. I parlarem del do menor i del mode dels romàntics, el menor.

Bel canto

Diumenge 21 d’abril de 2024.

En aquesta sessió, parlarem i escoltarem el bel canto, en contraposició al concert per a piano i orquestra número 3 de Beethoven. Parlarem de Maria Callas, passant per Pau Casals i intèrprets com ara Victòria dels Àngels o Alicia de Larrocha.

Amor. El motor de la creació

Diumenge 5 de maig de 2024.

Embarca’t en un viatge per la història musical a través de tots els tipus d’amors, des de composicions de Brahms fins a les peces de Wagner i el llegat de Robert i Clara Schumann.

Horarios

Otros

Se celebra en:
CaixaForum Barcelona.

CaixaForum Barcelona

Dirección:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
la Font de la Guatlla
Ciudad:
Barcelona
Dónde
CaixaForum Barcelona
Cuándo
De 03/03/2024 a 05/05/2024

Teléfono

Información:
934768600

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar