Cicle de visites i activitats adreçades a persones grans per gaudirs dels museus de Barcelona i rodalies

Volver

El cicle ‘Els museus t’esperen’ apropa les persones grans als museus de la ciutat.

El projecte s’adreça a les persones usuàries dels Casals i Espais de Gent Gran de la ciutat i del Servei VinclesBCN. Tindrà lloc des de l’1 de març fins al 29 de novembre

En aquesta edició participen un total de 33 museus amb una proposta de 53 activitats, tant en format presencial com virtual, on podran participar gairebé 900 persones

Les persones grans de Barcelona tornen a tenir una cita amb els museus de la ciutat gràcies a la tercera edició del cicle ‘Els museus t’esperen’, que s’inicia demà i finalitzarà el 29 de novembre, adreçat a totes les persones usuàries dels Casals i Espais de Gent Gran municipals i del servei VinclesBCN.

L’objectiu del cicle és donar a conèixer, difondre i apropar a les persones grans de la ciutat els museus de Barcelona i d’altres municipis del territori més proper. A més, vol demostrar als participants que els museus no són espais elitistes reservats a certs grups, sinó que són espais on aprendre, passar-s’ho bé i socialitzar amb altres persones.

Les novetats d’enguany són l’increment de museus que se sumen a la proposta i de l’oferta d’activitats. A més, a diferència de l’anterior edició, aquest any podran gaudir de l’experiència les persones usuàries de tots els Casals i Espais de Gent Gran municipals.

En total, participen en el cicle 33 museus (18 de Barcelona i 15 de fora de la ciutat) i es portaran a terme 53 activitats (26 a Barcelona i 27 fora de la ciutat) on podran participar gairebé un total de 900 persones. Les propostes de ‘Els museus t’esperen’ seran en format presencial i virtual, les primeres tindran un cost reduït que oscil·larà entre un i cinc euros i les visites en línia seran gratuïtes.

Les diferents activitats del cicle no segueixen un fil conductor entre elles, sinó que cada museu ha organitzat la seva pròpia proposta, com recorreguts virtuals, tallers amb objectes antics, jocs de memòria o diàlegs a través de les obres o col·leccions. Ara bé, totes les visites han comparteixen el tret característic de ser molt participatives i promoure la conversa entre els i les participants.

El cicle ‘Els museus t’esperen’ és una iniciativa de la Taula de treball de Museus i Accessibilitat en col·laboració amb el Departament de Promoció de Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona, i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els 33 museus que s’uneixen a la proposta són: Museu Nacional d’Art de Catalunya, Recinte Modernista de Sant Pau, El Born Centre de Cultura i Memòria, Museu d’Història de Barcelona, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Monestir de Pedralbes, Museu de la Música, Castell de Montjuïc, Museu del Disseny, Museu Frederic Marès, Palau Güell, Museu Marítim de Barcelona, Fundació Miró, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Fundació Museu Picasso, Fundació Suñol, Fundació Tàpies Museu Olímpic i de l’Esport, Museu Episcopal Vic, Museu del Ferrocarril de Catalunya i el Museu Centre del Romànic de la Vall de Boí. Inclosos els 12 museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona: Museu del Càntir d’Argentona, Centre d’interpretació i jaciment El Camp de les Lloses de Tona, Museu de les Mines de Cercs, Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar, Museu de Granollers, Museu Arxiu Municipal de Calella, Museu Municipal de Montcada, Casa Museu Verdaguer de Folgueroles, Museus de Sitges, Museu de Terrassa, Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet i Museu l’Enrajolada de Martorell.

Otros

Organizado por:
Ajuntament de Barcelona.

Museus de Barcelona i rodalies

Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museus de Barcelona i rodalies
Cuándo
De 01/03/2023 a 29/11/2023

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar