'Cine Violeta'

Volver

Feminismo. Películas con mirada de mujer y perspectiva feminista.

Cine Violeta’ es un espacio de la Lleialtat dedicado a descubrir realizadoras, cineastas y documentalistas poco conocidas o invisibilizadas. La programación de este trimestre hace hincapié en el 8M, Día Internacional de las Mujeres.

Tras las proyecciones, hay un espacio de coloquio abierto con el público.


PRÓXIMAS SESIONES


16 de marzo, 19 h

‘Commander Arian’, de Alba Sotorra

España, Alemania, Siria | 2018 | 85 min. VO kurdo. Subtítulos en catalán

Una historia de mujeres, guerra y libertad que nos sitúa en pleno frente de la guerra de Siria, donde un batallón de guerrilleras kurdas, guiadas por la comandante Arian, tratan de liberar la ciudad de Kobane del régimen de Estado Islámico con el objetivo de entregar una sociedad libre e igualitaria a la próxima generación de mujeres.


30 marzo, 19 h

‘Chavalas’, de Carol Rodríguez

España | 2021 | 116 min. VO castellano

Marta, Desi, Soraya y Bea, cuatro amigas inseparables durante la adolescencia, se reencuentran en el barrio donde crecieron para revivir una auténtica y tragicómica amistad. Una realidad que les obligará a enfrentarse a aquellas adolescentes que fueron y a las mujeres que quieren ser.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
La Lleialtat Santsenca.

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films, han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Després de les projeccions, hi ha un espai de col·loqui obert amb el públic.

La programació del trimestre, posa l’èmfasi en el 8M—Dia Internacional de les Dones.

26 gener, 19h−

Pioneres (II) —especial

Lotte Reiniger

Charlotte Reiniger (Berlín, 1899—Stuttgart, 1981) va ser una directora de cinema alemanya i la principal pionera de l’animació amb siluetes, anticipant-se a Walt Disney en més de deu anys.

En aquesta sessió en homenatge a les pioneres del cinema, es projectarà: «Les aventures del príncep Achmed» (Alemanya, 1926, 66min), el film d’animació més antic que es conserva creat a partir de retalls de cartó i làmines de plom sota la càmera; i també el documental «The Art of Lotte Reiniger» (1970, 17min), del director John Isaacs.

23 febrer, 19h−

«Callejeras»

de Silvia Moreno

Espanya | 2021 | 85min VO castellà

Un documental sobre la participació de les dones a una de les majors expressions de cultura popular d’Occident: el Carnaval de Cadis. Una celebració que es mostra com a reflex de la societat patriarcal, però en la qual també comencen a emergir noves veus. Una reflexió sobre els límits de l’humor i els estereotips de gènere.

16 març, 19h−

«Commander Arian»

d’Alba Sotorra

Espanya, Alemanya, Síria

2018 | 85min VO kurd. Subtitolat català

Una història de dones, guerra i llibertat que ens situa en ple front de la guerra de Síria on un batalló de guerrilleres kurdes, guiades per la comandant Arian, tracten d’alliberar la ciutat de Kobane del règim d’ Estat Islàmic amb l’objectiu d’entregar a la pròxima generació de dones, una societat lliure i igualitària.

30 març, 19h−

«Chavalas»

de Carol Rodríguez

Espanya | 2021 | 116min VO castellà

Marta, Desi, Soraya i Bea , quatre amigues inseparables durant l’adolescència, es retroben al barri on van créixer per reviure una autèntica i tragicòmica amistat. Una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i a les dones que volen ser.

La Lleialtat Santsenca

Dirección:
Carrer d'Olzinelles, 31
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
Sants
Ciudad:
Barcelona
Dónde
La Lleialtat Santsenca
Cuándo
De 26/01/2023 a 30/03/2023

Teléfono

Tel.:
937065254

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar