Cicle d'exposicions 'Fixacions per minut' a l'Espai 13

Volver

Traductor de google :

Projecte comissariat per Yaby (Beatriz Ortega i Alberto Vallejo)

La lectura té una relació històrica amb l'art contemporani, per al qual és inspiració constant, tant poètica com discursiva. L'art recent se serveix de diferents estratègies visuals per abordar la lectura des d'una perspectiva més crítica, des de la sospita que és alguna cosa més que una simple font de plaer i de coneixement. El llibre ha quedat assenyalat com un dispositiu complex de subjectivació que exerceix una violència no sempre evident.

En aquest context de pensament, la lectura es revela com un procés travessat pel poder en què es construeixen les narratives, les jerarquies i les exclusions que determinen l'existència de certs cossos i la manera com són llegits.

Les propostes expositives reunides a Fixacions per minut fan servir diversos mitjans visuals per complicar alguns mecanismes tècnics i retòrics de la lectura exposant-ne les conseqüències polítiques. Les quatre mostres que integren el cicle aborden, entre altres problemàtiques, el paper del substrat prelingüístic en la circulació del poder, la incorporació dels elements corporals a la comunicació, l'ús de formes no alfabètiques d'interpretar del món i la reescriptura de l'arxiu i les seves narratives històriques.

El títol del projecte fa referència a la fórmula amb què es calcula la velocitat de lectura. Cada fixació és una parada dels ulls sobre una paraula: com més baix és el nombre de fixacions per minut, més elevada és la velocitat a la qual es processa el text. El terme també designa el punt d'entrada del text en el cos i al·ludeix a la capacitat del llenguatge per fixar significats i imposar-se com ho fa una obsessió.

Exposicions del cicle:

10.02.2023 – 16.04.2023 " Bandolerismes", de Claudia Pagès

28.04.2023 – 09.07.2023 " Jocs d’impacte" de P. Staff

21.07.2023 – 22.10.2023 Jota Mombaça i iki yos piña narváez

03.11.2023 – 21.01.2024 Kandis Williams

Horarios

Otros

Se celebra en:
Espai 13.
Las localidades se venden en :
Fundació Joan Miró.

Fundació Joan Miró - Espai 13

Dirección:
Avinguda de Miramar, 1
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Joan Miró - Espai 13
Cuándo
De 10/02/2023 a 21/01/2024

Teléfono

Tel.:
934439470

Web

Web venda d'entrades:
http://fmirobcn.org

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar