Celebració de l'Any Nou Xinès - En línia

Volver

Traductor de google :

De l'11 al 26 de febrer, la comunitat xinesa compartirà aquest esdeveniment amb tota la ciutat: s'han programat un seguit d'activitats lúdiques, festives i culturals que en aquesta edició es desenvoluparan en línia. A les xarxes socials, es pot seguir tota 'relacionada a través de l'etiqueta #AnyNouXinèsBCN

La celebració comptarà amb una nit de cinema a Betevé (11 de febrer), un taller de fanalets (17 de febrer), un webinar sobre emprenedoria jove (18 de febrer), classes d´introducció al xinès (18 de febrer) i un taller de retall de paper (19 de febrer), entre més activitats. Tampoc hi faltarà la representació de la cultura popular xinesa i catalana, amb múltiples vídeos a càrrec dels Trabucaires de Sant Antoni, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, la Coral Àsia, la Fundació Educativa Xinesa, els Castellers de la Sagrada Família, els Diables de la Cabrònica del Nord, l´Esbart Sant Jordi – Joventut Nostra, els Trabucaires de Sant Antoni, la Farfolla de la Sagrada Família i la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona. Per tot plegat, l´Any Nou Xinès s´ha consolidat com una de les cites més populars del calendari festiu de la ciutat.

Dinamisme comunitari

La celebració de l´Any Nou Xinès amb Barcelona està organitzada per entitats de cultura popular xinesa i de cultura tradicional catalana de la ciutat, juntament amb altres organitzacions com la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia. Té el suport de l´Ajuntament de Barcelona.

La cita és una ocasió per conèixer de prop les arrels culturals de molts veïns i veïnes de la ciutat, i normalment permet tastar-ne plats tradicionals com el zongzi (arròs embolicat amb fulla de bambú), la sopa de vedella de Qingtian, les tapes cantoneses...

També és un bon moment per fer visible el dinamisme del teixit associatiu de la comunitat xinesa de Barcelona, ja que l´organització de l´Any Nou Xinès és possible gràcies a la participació d´una seixantena d´entitats i més de mil persones voluntàries.

Aquest impuls comunitari té, a més, un destacat component intercultural perquè l´organització i la celebració de l´esdeveniment incorporen també altres agents dels barris, com ara els Gegants del Poble-sec, els Castellers de la Sagrada Família, els Diables de la Cabrònica del Nord, l´Esbart Sant Jordi – Joventut Nostra, els Trabucaires de Sant Antoni, la Farfolla de la Sagrada Família i els joves Diables Trapelles de Sant Antoni.

Consulteu aquí el programa detallat de les activitats

A través de les xarxes socials

Ciudad:
Barcelona
Dónde
A través de les xarxes socials
Cuándo
De 11/02/2021 a 26/02/2021

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte