Bienal de Pensamiento 2022

Volver

Sociedad y cultura. Cerca de doscientos participantes y más de sesenta actividades con acceso gratuito para dialogar sobre los grandes temas de la sociedad de hoy y del futuro.

Del 11 al 16 de octubre, la tercera edición de la Bienal de Pensamiento llevará a las calles y plazas de Barcelona más de sesenta actividades para dialogar y reflexionar de manera compartida con la ciudadanía sobre los grandes temas de hoy: el sistema sociopolítico, el cambio tecnológico y la configuración física de las ciudades.

Adam Przeworski, António Damásio, Yuval Noah Harari, Carla Simón, George Monbiot, Carolyn Steel, Carles Boix, Chantal Mouffe, Alice Munyua, Renata Ávila, Nnenna Nwakanma, Carolin Emcke y Svetlana Aleksiévich son algunos de los más de doscientos nombres de esta Bienal de Pensamiento, en la que se reflexionará sobre conceptos como el poscolonialismo, los derechos digitales, la desglobalización, la obediencia a la ciencia, el cambio climático y la tecnología, la opinión y la democracia, los NFT, el papel de la familia, las realidades de Europa, la diversidad lingüística, la denuncia o whistleblowing, la creación y la inteligencia artificial.

Además, al conjunto de propuestas y espacios se suma la +Bienal, fruto de las alianzas tejidas con las entidades e instituciones que fomentan el pensamiento crítico con su actividad cotidiana. Así, los centros de arte, de creación y de pensamiento que se han querido sumar al acontecimiento durante sus días de celebración organizan las actividades del apartado +Bienal ampliando la red de espacios y el alcance de esta edición.

Consulta el programa de la Bienal de Pensamiento y aprovecha los seis días de reflexión conjunta sobre el presente y el futuro de la sociedad y la cultura.

Traductor de google :

El gran esdeveniment omplirà els carrers i les places de diàleg i reflexió compartida, i també s’ampliarà a les ciutats de Palma i València.

Adam Przeworski, Antonio Damasio, Yuval Noah Harari, Carla Simón, George Monbiot, Carolyn Steel, Carles Boix, Chantal Mouffe, Alice Munyua, Renata Ávila, Nnenna Nwakanma, Carolin Emcke i Svetlana Aleksiévitx són alguns dels gairebé 200 noms que configuren el programa de la tercera Biennal de Pensament, que se celebrarà a Barcelona de l’ 11 al 16 d’octubre. El gran esdeveniment ciutadà per dialogar i reflexionar de manera compartida els principals reptes de la societat, torna a Barcelona, però com a novetat, enguany també se celebrarà a Palma i València, amb programacions pròpies però interrelacionades a les tres ciutats.

Els debats de la Biennal de Pensament giren al voltant de tres grans temàtiques com són el sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats. Així, el postcolonialisme, els drets digitals, la desglobalització, ciència i obediència, el canvi climàtic i la tecnologia, l’opinió i la democràcia, les criptomonedes i els NFTs, la democràcia i el neoliberalisme, el sentit de la família, la biotecnologia, la realitat d’Europa, la diversitat lingüística i les llengües minoritàries, el whistleblowing i la salut democràtica, la creació i la intel·ligència artificial són alguns dels temes que s’abordaran en les més de 60 activitats d’aquesta edició.

La principal missió de la Biennal és portar el debat a l’espai públic i engrescar tota la ciutadania a la participació. Per tal d’arribar a tots els públics, hi haurà programació tant en dies festius com laborables i les activitats divulgatives i artístiques tindran lloc en espais de diferents districtes, seguint una lògica descentralitzada: la plaça Joan Coromines, el Canòdrom, La Model, l’Editorial Gustau Gili, Can Felipa, el Pati de les Dones i la Sala Raval del CCCB, la seu del COAC i les places Reial, del Diamant, de les Dones del 36 i de la Virreina.

El programa d’aquesta Biennal ha estat configurat per un consell assessor compost pel CCCB, l’arquitecta i música Núria Moliner, l’arquitecte Josep Ferrando, l’experta en innovació digital Liliana Arroyo, el catedràtic de Ciència Política Ignacio Sánchez-Cuenca, l’escriptor i hel·lenista Raül Garrigasait i la periodista Ángela Precht.

A més, com en edicions anteriors, al conjunt de propostes i espais se suma la +Biennal, fruit de les aliances teixides amb les entitats i institucions que fomenten el pensament crític amb la seva activitat quotidiana. Així, els centres d’art, de creació i de pensament que s’han volgut sumar a l’esdeveniment durant els seus dies de celebració, organitzen les activitats de l’apartat +Biennal, fet que permet ampliar la xarxa d’espais i l’abast d’aquesta edició.

Quant a la relació amb Palma i València, aquesta Biennal tindrà una marcada perspectiva mediterrània, fruit de la voluntat de cooperació entre les ciutats per posar en valor allò que les uneix, des de les particularitats i la idiosincràsia de cadascuna. En aquest marc, el 15 d’octubre, se celebrarà de manera simultània a les tres ciutats el recital Fuster, Ferrater, Bonet: cànon a tres veus. Així mateix, la programació de Barcelona també es relacionarà amb les altres capitals de diferents maneres, com per exemple amb una picada d’ull a la literatura valenciana amb sessions sobre Fuster o compartint participants amb les sessions de Palma, com Adam Przeworski o Sofi Oksanen.

Consulteu el programa d’aquesta Biennal de Pensament i no us perdeu els sis dies de reflexió conjunta sobre el present i el futur de la societat i la cultura.

Diferents espais de la ciutat

Ciudad:
Barcelona
Dónde
Diferents espais de la ciutat
Cuándo
De 11/10/2022 a 16/10/2022

Teléfono

Tel.:
932563840
Fax:
932664201

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte