Exposició "Can Coriol"

Volver

L'exposició se centra en Can Coriol, la propietat dels pares del pintor Oriol Enguany a prop de Constantí. La propietat, que era un lloc de lleure de cap de setmana, s'ha convertit en la residència principal dels pares de l'Oriol. La selecció de fotografies posa l'accent en l'autoconstrucció de la casa, de la qual s'ha ocupat el pare de l'Oriol, un antic paleta, transportista i mecànic. En aquestes imatges destaquen els detalls de petites reparacions fetes amb materials a l'abast i amb molt d'enginy i habilitat.

L'estètica de Can Coriol, descrita per l'Oriol com a punk, reflecteix l'actitud lliure i sense pretensió artística del seu pare. Les imatges de l'exposició estableixen un vincle entre la contemporaneïtat i la mística associada a Joan Miró explorant gestos quotidians, objectes trobats a l'atzar i eines utilitzades en les tasques agrícoles. A més, les fotografies evidencien l'agressió a la terra, especialment per la proximitat d'un complex petroquímic i l'impacte que aquest té en l'entorn.

Can Coriol esdevé així el testimoni de la desintegració del Baix Camp, afectat per fenòmens com el vent, la pluja i les grans infraestructures. En conjunt, la mostra d'Oriol Enguany ofereix una mirada íntima sobre la transformació d'aquest paisatge i la seva connexió amb la història, la família i la realitat contemporània.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu.

Fundació Joan Miró - Museu

Dirección:
Avinguda de Miramar, 1
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Joan Miró - Museu
Cuándo
De 06/02/2024 a 09/06/2024

Teléfono

Tel.:
934439470
Reservas:
934439479
Fax:
933298609

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar