Palau de la Música Catalana

Back

The Palau de la Música Catalana is an architectural gem of Catalan modernism, the only Modernista concert hall to be declared a World Heritage by UNESCO.

The Palau de la Música Catalana was built between 1905 and 1908, designed by the architect Lluís Domènech i Montaner as the headquarters of the Orfeó Català, funding with proceeds from the public subscription.

The Palau de la Música Catalana is an architectural gem of Catalan Modernisme, the only concert hall to be declared a World Heritage by UNESCO (4 December 1997). It currently provides an indispensable meeting point for Catalonia’s cultural and social life. In addition, it has also been turned into the symbolic and emotive heritage of an entire people that identifies itself with its history.

The building is organised around a metallic, glass-covered central structure, whose reception of natural light turns this extremely important work by Domènech i Montaner into a magical music box were all the applied arts merge: sculpture, mosaics, stained-glass and wrought iron.

Accessible for people with physical disabilities

Titularity:
tor

El Palau de la Música Catalana va ser construït entre el 1905 i el 1908 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català, finançat amb fons procedents de subscripció popular.

El Palau de la Música Catalana és una perla arquitectònica del modernisme català, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO (4 de desembre de 1997), que constitueix actualment un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya. A més s'ha erigit en patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s'identifica amb la seva història.

L'edifici s'articula al voltant d'una estructura central metàl·lica recoberta de vidre, que en rebre la llum natural converteix l'edifici més significatiu de l'obra de Domènech i Montaner en una caixa de música màgica on es combinen totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja.

Address:
C Palau de la Música, 2
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona
Address
C Palau de la Música, 2

Phone number

Tel.:
932957200
Fax:
932957210