The oceans, seen as never before

Back

Traductor de google :
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..

Exhibitions. ‘Oceans, the last wild territory’ is on at the Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Oceans is the most important filmic account of the sea bed ever produced. This highly-acclaimed documentary involved seven years of work, 75 expeditions and the work of 500 people. A selection of 480 spectacular and previously unpublished images from the project now make up this exhibition at the Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Museu Blau, on until September 2018.

The audio-visual route takes us around the oceans of the five continents, shows depths never previously visited by humans, as well as new species. The main attractions include a large curved screen which multiplies the effect of submersion, and life-sized replicas of marine animals.

 

Schedule


L´exposició 'Oceans, l´últim territori salvatge' convida a fer un recorregut audiovisual pel fons marí a partir d´ una selecció de les 480 hores d´imatges inèdites del documental Oceans, el major testimoni que s´ha filmat mai sobre els fons marins. Una de les atraccions de l´exposició és una gran pantalla corbada que multiplica l´efecte immersiu i permet gaudir doblement d´aquesta oportunitat única de submergir-se en els oceans dels cinc continents. El recorregut inclou també un circuit de 14 grans pantalles d´alta definició, rèpliques d´animals marins a escala real o imatges 3D estereoscòpiques que cal veure amb ulleres especials. Completen la mostra dispositius interactius amb informació bàsica i sobre els oceans i una zona destinada a activitats infantils i un "photocall".

El suport audiovisual de l´exposició és una selecció de les 480 hores d´imatges inèdites d´enorme valor divulgatiu i científic del documental Oceans, que va obtenir el Cèsar al millor documental al 2011. Va requerir 7 anys de treball, 75 expedicions, la participació de 500 persones i 50 milions d´euros. Dirigida per Jacques Perrin i Jacques Cluzaud, (nominats a l´Òscar al millor documental per Nómadas del viento al 2003), Oceans va obrir noves perspectives sobre el coneixement de la vida en els oceans. Es va desenvolupar expressament per al projecte, la tecnologia de filmació més innovadora que va fer possible seguir amb la càmera a la mateixa velocitat a espècies marines com dofins o tonyines; arribar a profunditats on l´home no havia estat mai abans i descobrir noves espècies.

Aquesta mostra, el propòsit de la qual és despertar emocions i consciències, adapta la pel·lícula al format narratiu de l´exposició on qui es mou és l´espectador. "L´oceà, més desconegut que la superfície lunar, és l´únic territori de la Terra que no té fronteres físiques. Els animals poden moure´s amb total llibertat com feien abans sobre els continents: és l´últim territori salvatge" afirma Òscar Vega, comissari de l´exposició.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau

Address:
Pl Leonardo Da Vinci, 4*5
District:
Sant Martí
Area:
El Besòs i el Maresme
Post Code:
08019
City:
Barcelona
Where
Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau
When
From 03/11/2017 to 14/09/2018.

Phone number

Phone:
932566002

I like 187

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share