“Mirrors. Inside and outside reality”

Back

Exhibitions. Una proposta inspirada en ‘A través del mirall’, de Lewis Carroll.

The second part of the adventures of Lewis Carroll’s Alice has inspired “Mirrors. Inside and outside reality”, a surprising exhibition that combines light, physics, optical effects and mathematics. It invites visitors to pass through a mirror, literally. The exhibition route starts from there, allowing us to learn more about mirrors from their more accessible side – flat, curved and kaleidoscopic mirrors, among others – to discover their mathematical characteristics and start to ask ourselves about what they reflect.

Then, by means of a kaleidoscope built to human scale, we pass through to the other side of the mirror, where light takes over. Its interaction with the mirrors will enable you to go to the Moon by navigating with a sextant or see the light of the big bang.

The exhibition ends with a surprise that will make you “fly” and it invites you to discover the other surprises you will find in other parts of the museum.

Workshops and animated visits, among other activities, have also been organised around the exhibition.

Traductor de google :

Schedule

Others

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.


Després de visitar la terra de meravelles, la cèlebre Alícia de Lewis Carroll protagonitzà una altra onírica aventura a un món fantàstic al que accedeix al travessar un mirall. La seqüela d'aquest clàssic de la literatura ha inspirat l'exposició Miralls, dins i fora de la realitat, una sorprenent mostra que combina llum, física, efectes òptics i matemàtiques i que es pot visitar al CosmoCaixa del 12 d'abril al 30 de gener del 2020.

A través dels nostres sentits, rebem estímuls de l'exterior que ens permeten entendre el món i sobreviure. Però els sentits tenen les seves limitacions. Per exemple, els humans només percebem la radiació electromagnètica d'un rang estret de longituds d'ona (el que s'anomena l'espectre visible), mentre que els nostres ulls no són capaços de detectar la llum infraroja, la ultraviolada o els rajos X. Tampoc podem observar les coses molt petites ni aquelles molt i molt llunyanes del firmament. No obstant, gràcies a la tecnologia hem après a captar molta de la informació que escapa als nostres sentits i ampliar el coneixement de l'univers, de l'entorn, de nosaltres mateixos... és a dir, de la realitat.

Miralls permet explorar de manera interactiva la realitat i ho fa des d'una base científica. Les persones visitants s'endinsen a la mostra travessant un mirall que obre el camí a un món de reflexos, llums i formes que plantegen qüestions matemàtiques, físiques i de la recerca en general. La interacció i la manipulació amb les peces de l'exposició conviden a reflexionar sobre la percepció del món que ens envolta i a deduir aspectes de les lleis físiques i de principis matemàtics. La mostra, que compta amb l'assessorament científic del Museu de Matemàtiques de Catalunya i l'Institut de Ciències Fotòniques, no us deixarà indiferents. No us la perdeu i estigueu a l'aguait de les activitats paral·leles que ha programat el CosmoCaixa.

CosmoCaixa Barcelona

Address:
C Isaac Newton, 26
District:
Sarrià-Sant Gervasi
Area:
Sant Gervasi - la Bonanova
Post Code:
08022
City:
Barcelona
Where
CosmoCaixa Barcelona
When
From 12/04/2019 to 31/01/2020.

Phone number

Switchboard:
932126050
Fax:
932537473

I like 118

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share