‘El Màgic d’Oz’ (The Wizard of Oz)

Back

Children. Follow the yellow brick road with Dorothy and her travelling companions!

While Judy Garland and Victor Fleming’s 1939 film might be the first thing to come to mind, the story which The Wizard of Oz is based on was written years earlier, by Lyman Frank Baum in 1900. He managed to create an extraordinarily powerful story, with a simple plot promoting values such as friendship, courage, tenderness and empathy.

Dorothy is a girl who gets swept away by a tornado (real or imaginary) with her dog Toto and appears in a strange and unfamiliar magic world. She heads for the Emerald City to ask its ruler, the Wizard of Oz, to send her home. As she follows the yellow brick road, which she must not stray from, she meets some travelling companions who are also searching for something they’re missing.

You’ll recognise the same familiar characters in this story, although with some traits which put them directly in touch with today’s world: a Scarecrow looking for a brain but who is particularly worried about the climate and the environment; the Tin Woodman, a gender-neutral cyborg still in search of a heart; and finally the Lioness (instead of the original Lion) who’s no longer the queen of the animals and who wants to regain the value she feels she’s lost.

All of these characters will show Dorothy and the audience that we all have more abilities than we thought, and that when there are problems we usually have the solution ourselves.

With dramaturgy by Marc Artigau and David Selvas, directed by the latter. Performed by Elena Gadel, Mercè Martínez, Jordi Vidal, Robert González, Damaris Aragón, Marc Pociello, Jana Galindo and Roser Dresaire.

Traductor de google :

Schedule

Others

Es venen les entrades a:
Teatre Condal.
Se celebra a:
Teatre Condal.


Direcció: David Selvas
Dramatúrgia: Marc Artigau i David Selvas
Interpretació: Elena Gadel, Mercè Martínez, Jordi Vidal, Robert González, Damaris Aragón, Marc Pociello, Jana Galindo i Roser Dresaire.
Composició musical: Paula Jornet, Arnau Vallvé
Direcció musical: Andreu Gallén

Com explicar-li avui a la canalla una història que ha marcat l'imaginari de diverses generacions? Doncs recuperant-ne l'essència i introduint en la història alguns elements molts presents en el nostre dia a dia. Seguiu el camí de rajoles grogues.

Segurament teniu al cap la Judy Garland i la versió cinematogràfica firmada per Victor Fleming l'any 1939, però la història en què es basa El Màgic d'Oz (The Wonderful Wizard of Oz) va ser escrita anys abans, el 1900, per Lyman Frank Baum. Va ser capaç de crear una història extraordinàriament poderosa que fa un segle que sedueix els nens i nenes però també els adults, amb una trama senzilla que promou valors com l´amistat, el coratge, la tendresa o l'empatia. Una nena, la Dorothy, és arrossegada per un tornado (real o imaginari) amb el seu gos Totò i apareix en un món màgic, estrany i desconegut. S'adreçarà a la ciutat Maragda per demanar al seu governant, el Mag d'Oz, que la retorni a casa seva. I pel camí, un camí de rajoles grogues que haurà de seguir sense desviar-se, trobarà uns companys de viatge que, com ella mateixa, busquen alguna cosa que troben a faltar. Reconeixereu en aquesta història els mateixos personatges que coneixíeu, tot i que amb unes característiques que els posen en contacte directe amb el món d'avui: un Espantaocells que busca un cervell però que està especialment preocupat pel clima i el medi ambient; un Home de Llautó que, en aquesta versió és un cíborg de gènere neutre però que segueix buscant un cor; i, finalment, una Lleona (en comptes del Lleó original) que ha perdut la condició de reina dels animals i vol recuperar el valor que creu que ha perdut. Tots ells mostraran a la Dorothy i als mateixos espectadors i espectadores que tots tenim més capacitats que no ens pensàvem i que, quan hi ha problemes, nosaltres mateixos acostumem a tenir la solució. Una història profundament humanista que beu de la tradició dels contes més clàssics i que és, abans que res, un cant a l'amistat i una invitació a confiar en un mateix abans que en els qui ens semblen poderosos.

El responsable de la dramatúrgia és en Marc Artigau, un autor i director teatral que ha estrenat peces com Caïm i Abel o Alba, ha escrit novel·les com La vigília i ha signat poemaris com Desterrats. Dirigeix el muntatge David Selvas, un actor de teatre, cinema i televisió i director que ha portat a escena muntatges que van des de Who is p? (un assaig obert sobre Pasolini) fins a L'habitació blava, de David Hare o, més recentment, un nou muntatge d'Àngels a Amèrica produït pel Teatre Lliure, La importància de ser Frank produït pel TNC i La Brutal o T´estimo si he begut, una adaptació de contes de l´Empar Moliner coproduïda per Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal.

Teatre Condal

Address:
Av Paral.lel, 91
District:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08004
City:
Barcelona
Where
Teatre Condal
When
From 04/12/2020 to 31/01/2021.

Phone number

Tel.:
934423132
Tel.:
934428584
Fax:
934429556

I like 36

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share