Memòria Viva

Back

Festivities. The festival of memory communities fills the neighbourhoods with activities.

Memòria Viva is a week-long event with a cycle of discussions and other initiatives in the city’s neighbourhoods. We’ll be asking: How have narratives about the city’s past been constructed? What landscapes have been forgotten in the dominant collective imagination? What practices and methods have been left out?

Participants in these activities include film directors such as Egypt’s Salma El Tarzi; the Interference Archive from New York; the theatre company La Inefable; the Taula Comunitaria del Rec Comtal; the artist Marina Monsonís; the Grup de Dones del Casal de Gent Gran Mediterrània; QuimBel-do Dansa; Luciérnagas en Acción; the Associació Carmel a la Vista and the architect Kathrin Golda-Pongratz.

Plaça Comercial and El Born CCM will be hosting exhibitions, video and film programmes and radio in the street. There’s also dancing and a festive atmosphere with rumba from Rumba Nois and Fandango Jarocho.

Memòria Viva also takes over Plaça Comercial (in front of El Born CCM) on Saturday 19 October. The square will be full of places for talking, listening and doing: a cooking area, another for documentary embroidery, the street radio set (in collaboration with the Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona), a space for remixing archives and an area dubbed the ‘playground’, a self-constructed and self-organised free play area for children.

More information here.

 

 

Traductor de google :


Del 13 al 19 d'octubre us convidem a fer memòria. Nombrosos col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria ocuparan l'espai públic per compartir els seus processos de treball i contribuir, així, a restituir les memòries populars i col·lectives de la ciutat a partir de les pràctiques culturals.

Memòria Viva és una celebració de la memòria com una eina per a transformar el present i pensar el futur. És un convit a experimentar les pràctiques culturals que realitzen col·lectius de memòria. És una trobada oberta a tothom, per a descobrir relats no reconeguts, que tenen les arrels als territoris i la vida quotidiana. És un temps i un espai per revelar relats, paisatges i pràctiques del passat de la ciutat que han estat menystingudes, excloses o oblidades.

Un dels reptes de la trobada és fer memòria, no només a través de la paraula, sinó també a través del fer, de les pràctiques col·lectives. Farem memòria per construir nous imaginaris de futur, i ho farem conversant, a través de la costura, el pensament, l'escolta, el joc i la cuina. Lluny de folkloritzar aquestes pràctiques o convertir-les en espectacle, les activem en el present i convidem a tothom a participar-hi.

Memòria Viva és un projecte de Cultura Viva - ICUB i la Regidoria de Memòria Democràtica ,amb la col·laboració de Pla de Barris i El Born CCM.

Podeu consultar totes les activitats al següent enllaç

El Born CCM i altres espais de la ciutat

Address:
Pl Comercial, 1
District:
Ciutat Vella
Area:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Where
El Born CCM i altres espais de la ciutat
When
From 13/10/2019 to 19/10/2019.

I like 26

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share