‘Pinocchio, the wooden boy’

Back

Children. Adaptation of the famous story by Carlo Collodi.

The story begins with Geppetto, a congenial and happy old man who has always dreamed of having a son, working with wood which he turns into puppet. The puppet shows he is alive and very naughty.

Pinocchio’s biggest wish is to become a real boy, but he’s just a wily, stubborn puppet that is always running away from his duties and who will inevitably get caught up in a series of calamitous adventures. The likeable Pinocchio is finally turned into a real boy thanks to his goodness and courage.

Pinocchio’s grace is his profound humanity. He personifies children, their innate curiosity, their enthusiasm for discovering things on their own, without help and of all the difficulties that entails. It’s a story of personal overcoming to realise whatever is truly wished for.

Traductor de google :


Adaptació del famós conte de Carlo Collodi (Le avventure di Pinocchio).

La història comença el dia que Gepetto, un simpàtic i alegre vellet que sempre ha somiat amb tenir un fill treballa una fusta que acaba prenent forma de ninot. Aquell titella demostra estar viu i ser molt desobeïen. El desig més gran de Pinotxo és esdevenir un nen de debò, però només és un titella trapella i tossut, que sempre defuig les seves obligacions, i que inevitablement es veurà embolicat en una sèrie d´aventures calamitoses. El simpàtic Pinotxo finalment es convertirà en un nen de debò gràcies a la seva bondat i valentia.
La gràcia de Pinotxo és la seva profunda humanitat. És el paradigma del nen, de la seva curiositat innata, de l´afany de voler descobrir les coses tot sol, sense ajut i de totes les dificultats que això comporta. Història de la superació personal per tal d´aconseguir fer realitat allò que més desitja.

Casa dels Entremesos-Centre de Producció i Difusió de Cultura Popular Tradicional de Barcelona

Address:
Pl Beates, 2
District:
Ciutat Vella
Area:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Where
Casa dels Entremesos-Centre de Producció i Difusió de Cultura Popular Tradicional de Barcelona
When
12/09/2020

Phone number

Tel.:
932683531

I like 32

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share