‘Passion for the Egypt of the Pharaohs’

Back

Traductor de google :

Exhibitions. The exhibition includes over a hundred pieces from the museum’s permanent collection and documents from the Biblioteca Jordi Clos Llombart.

As part of the 25th anniversary of the Fundació Arqueològica Clos, this exhibition on 200 years of collecting at the city’s Egyptian museum offers a close-up look at nearly fifty private collectors, various museums and some of the most prestigious and traditional antiques dealers and auctioneers in the city.

People unknown to the general public, and other well-known figures such as Rodolfo Valentino, Terenci Moix, Lord Carnarvon and Winston Churchill’s family, were all linked in one way or another to the pieces exhibited in the museum. Some of the pieces come from iconic Egyptology institutions such as the Pitt Rivers Museum, Oxford University and the Boston Museum of Fine Arts, as well as from eccentric characters from the early 19th century which are sure to fascinate visitors.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Arqueològica Clos.


En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, l´exposició Passió per l´Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona està formada per més d´un centenar de peces del fons de la col·lecció permanent del museu i documents de la Biblioteca Jordi Clos Llombart.

Des de fa anys s´ha fet un seguiment rigorós de les peces per tal de reconstruir la seva història més recent. El resultat ha estat molt fructífer i prou rellevant per realitzar una exposició que mostri al públic la universalitat de l´interès per l´antic Egipte a partir de l´experiència i el patrimoni del Museu Egipci de Barcelona; algunes de les peces exposades acumulen 200 anys de història en el món del col·leccionisme, passant de mà en mà fins a incorporar-se al fons permanent del museu.

L´exposició permet descobrir prop d´una cinquantena de col·leccionistes privats, varis museus i alguns dels antiquaris i cases de subhastes amb més prestigi i tradició.

Personatges desconeguts per al públic en general i d´altres més mediàtics com Rodolfo Valentino, Terenci Moix, Lord Carnarvon o la família de Winston Churcill, van estar vinculats d´una o altra manera a les peces que s´exposen. Algunes de les peces provenen d´institucions egiptològiques tan emblemàtiques com el Pitt Rivers Museum de la Universitat d´Oxford o el Museum of Fine Arts de Boston, així com d´excèntrics personatges de principis del S. XIX que no deixaran de fascinar-nos per la seva extravagant personalitat pública. Coneixerem de molt a prop els motius de moltes passions per Egipte, els mitjans que van fer possible desenvolupar-la i els resultats.

L´exposició inclou una presentació visual que recull els moments més importants de la vessant col·leccionista de Jordi Clos amb una selecció de les obres que any rere any s´han anat incorporant, i que mostren com d´una passió personal es crea un dels museus més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Fundació Arqueològica Clos

Address:
C València, 284
District:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08007
City:
Barcelona
Where
Fundació Arqueològica Clos
When
From 12/07/2018 to 31/12/2018.

Phone number

Phone:
934880188
Fax:
934878060

Website

Web:
www.museuegipci.com

I like 55

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share