‘Camera and City. Urban Life in Photography and Film’

Back

Exhibitions. The history of street photography based on collections at the Centre Pompidou.

‘Camera and City. Urban Life in Photography and Film’ looks at the history of the relationship between the city and the camera, based on collections from the Centre Pompidou shown in dialogue with films and photographs from Spanish collections.

The stories are highly varied and range from the birth and growth of the city through to the melancholy generated by decline, the role of the city as a meeting place or the surveillance of citizens in this global village of our digital age.

The display includes the iconic series París de nit, by Brassaï, surrealist stamps by Cartier-Bresson and contemporary works such as the projects by Philippe-Lorca diCorcia and Barbara Probst.

The display also opens up to the future, with Paola Yacoub’s vision of the street in the global age and the virtual streets of Google Street View, seen through the gaze of Viktoria Binschtok.

Traductor de google :

Schedule


L´experiència de la gran ciutat forma part de les condicions essencials de la modernitat. Aquest naixement simultani va generar, al llarg del segle XX, un seguit de correspondències que van donar peu a un gènere específic en la història del mitjà fotogràfic: la fotografia de carrer. Les relacions entre fotografia i ciutat, malgrat això, són molt més complexes. Aquests relats parlen de l´eufòria de la metròpoli i de la soledat de la ciutat moderna, de la guerra i de la reconciliació, de la protesta i del canvi, també de l´autoafirmació als carrers. Les històries són molt variades, i abasten des del naixement i el creixement de la ciutat fins a la melancolia generada pel seu declivi, passant pel seu paper com a punt de trobada o per la vigilància exercida sobre els ciutadans en aquesta aldea global de la nostra era digital.

Aquesta exposició, a partir de col·leccions del Centre Pompidou en diàleg amb fotografies i material fílmic de col·leccions espanyoles, recorre la història de la relació fructífera entre la ciutat i la càmera. La mostra gira al voltant de diverses problemàtiques, visibles a través de la barreja de fotografies històriques, com la icònica sèrie "París de nit" de Brassaï, les estampes surrealistes de Cartier-Bresson, juntament amb obres contemporànies com els projectes de Philippe-Lorca diCorcia o Barbara Probst. Per últim, l´exposició s´obre cap al futur, on situa el carrer en l´era de la globalització des del punt de vista de Paola Yacoub o el carrer virtual de Google Street View sota el prisma de Viktoria Binschtok.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Address:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
District:
Sants-Montjuïc
Area:
La Font de la Guatlla
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
CaixaForum Centre Social i Cultural
When
From 31/10/2019 to 08/03/2020.

Phone number

Information:
934768600 CaixaFòrum
Information:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

I like 42

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share