‘William Kentridge. That which is not drawn’

Back

Exhibitions. A display of the multiple facets of an essential creator.

‘William Kentridge. That which is not drawn’ not only seeks to show the multiple facets of an essential creator, but also to open up a space for reflection about uncomfortable questions on the challenges of post-colonialism and the dialectics between power zones and the margins of exclusion for contemporary European society.

Curated by Jaap Guldemond, the exhibition offers a multi-angled portrait of the creator through the pieces in the animation series Drawings for Projection (which constructs a critical chronicle of South African history from Apartheid through to a turbulent present through two antithetical characters: the oppressor Soho Eckstein and the poet Felix Teitlebaum), the tapestries from the series The Nose (inspired by Nikolai Gógol’s narrative) and The Porter (true projections frozen), as well as the account of Kentridge’s interaction with the weaving workshop that materialises his ideas.

Traductor de google :

Schedule


El CCCB presenta l'exposició «William Kentridge. El que no està dibuixat» amb la voluntat no sols de mostrar les múltiples facetes d'un creador fonamental, sinó també d'obrir un espai de reflexió que ens llanci preguntes incòmodes sobre els reptes del postcolonialisme i la dialèctica entre les zones de poder i els marges d'exclusió de la societat europea contemporània.

Comissariada per Jaap Guldemond, l'exposició «William Kentridge. El que no està dibuixat» ofereix un retrat polièdric del creador, mitjançant el diàleg establert entre les peces de la sèrie d´animacions Drawings for Projection – que construeixen una crònica crítica de la història sud-africana des de l'apartheid fins un present tèrbol de la mà de dos personatges antitètics: l´opressor Soho Eckstein i el poeta Felix Teitlebaum – alguns dels dibuixos que deixen testimoni del laboriós procés creatiu d´aquestes peces, els tapissos de les sèries The Nose – inspirada en el relat El nas de Nikolai Gógol – i The Porter – veritables projeccions congelades, així com testimoni de la interacció entre Kentridge i el taller de teixidores que materialitzen les seves idees.

Instal·lació
L´espectacular fris en moviment "More Sweetly Play the Dance" que inclou l´exposició "William Kentridge. El que no està dibuixat", acaba la seva estada al CCCB el proper diumenge 17 de gener de 2021. Properament es podrà visitar a l´espai PLANTA de la Fundació Sorigué, situat al terme de Balaguer. La mostra que acull actualment el CCCB seguirà oberta al públic fins al diumenge 21 de febrer on s´hi poden veure la sèrie d´onze pel·lícules Drawings for Projection i nou tapissos de gran format, així com alguns dibuixos i audiovisuals que completen l´exposició.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Address:
C Montalegre, 5
District:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08001
City:
Barcelona
Where
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
When
From 09/10/2020 to 21/02/2021.

Phone number

Tel.:
933064100
Fax:
933064101

Website

Web:
www.cccb.org

I like 84

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share