‘Vicenç Altaió. The fertile eyes’

Back

Nivell 2

Exhibitions. Homage to a creator who twinned poetry and the visual arts.

All through his prolific career, Vicenç Altaió promoted the recognition of Catalan avant-garde poets through exhibitions, publications and tributes, a generational duty to the parents of Catalan artistic modernity such as J.V. Foix, Salvat-Papasseit, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho and Joan Brossa.

‘Vicenç Altaió, the fertile eyes. Books with artists and a trafficker of ideas’ recognises and celebrates Altaió’s contribution in twinning poetry and the visual arts.

Even though he dedicated a large part of his work to prefacing, writing and promoting artists, it was in bibliophilia that he developed one of the projects covered by this exhibition, which displays the limited-edition books that this trafficker of ideas carried out with the artists that he held in high regard. The poet, after all, is a mediator who incites with words and ideas.

Traductor de google :

Schedule

Others

Organitzat per:
Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat. - Departament de Cultura i Fundació Vallpalou
Se celebra a:
Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat.


Al llarg de la seva prolífica trajectòria, Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana, com ara J.V. Foix, Salvat-Papasseit, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho i Joan Brossa.

Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l´agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies. Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un dels projectes que aquesta exposició certifica. El nostre propòsit és donar compte dels llibres d´edició limitada que aquest traficant d´idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.

Li hem posat per títol Ulls fèrtils com un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans i en un altre context. Ell va ser al dadaisme i al surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa per als artistes catalans del canvi de segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

Address:
C la Rambla, 7
District:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08002
City:
Barcelona
Where
Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat
When
From 30/10/2019 to 12/01/2020.

Phone number

Information:
935671110
Offices:
933162810
Fax:
933162817

I like 16

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share