“Takis”

Back

Reobertura del museu a partir del 3 de juny.

Exhibitions. The Greek artist Panagiotis Vassilakis made creations with magnetism and electricity.

Takis is the first individual exhibition on the Greek artist Panagiotis Vassilakis to be given in Barcelona.

Panagiotis Vassilakis, Takis (Athens, 1925-2019), was a pioneer in creating new artistic forms using the invisible energies that surround us, such as magnetism and electricity. A large part of his career was based in Paris, London and New York.

This exhibition has been organised by the Tate Modern in collaboration with MACBA (Museu d’Art Contemporani) and the Athens Museum of Cycladic Art.

Traductor de google :

Schedule


L´artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis; 25.10.1925-9.08.2019) va ser pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so. Takis va néixer a Atenes el 1925, però una part important de la seva carrera artística es va desenvolupar a París, Londres i Nova York, entre 1950 i 1970. Des de llavors va viure a Atenes fins la seva mort el passat mes d'agost. Aquesta exposició és la primera mostra individual de l´artista a Barcelona.
Al llarg de setanta anys de carrera, Takis ha creat algunes de les obres més innovadores i potents ‒a més de lúdiques‒ de l´art del segle XX, amb les quals ha reinventat els formats de l´escultura, la pintura i la música en relació amb l´energia. Takis va ser un dels pioners de l´art experimental més avançat de la dècada dels seixanta; en concret, la seva obra posava en relació la investigació artística amb la científica i la filosòfica. Encara que les seves primeres escultures feien referència explícita a la cultura clàssica grega, aviat va començar a innovar incorporant forces naturals ‒sobretot el magnetisme, la llum i l´electricitat‒ a les seves escultures i pintures, així com en accions. De manera semblant, va passar de la figuració a una obra que s´apropava més a l´abstracció experimental.

Comissariada per: Guy Brett (crític i comissari independent), Michael Wellen (conservador d´art internacional, Tate) i Teresa Grandas (curadora, MACBA)

Exposició organitzada per la Tate Modern i el MACBA Museu d´Art Contemporani de Barcelona.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Address:
Pl Àngels, 1
District:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08001
City:
Barcelona
Where
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
When
From 22/11/2019 to 13/09/2020.

Phone number

Tel.:
934813368 Informació Museu
Tel.:
934120810 Consorci Macba
Tel.:
934121270 Fundació Macba
Tel.:
934121413 Concertació visita grups (dl i dc a dv: 10-14 h)
Fax:
934124602

I like 157

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share