‘Osamu Tezuka, the God of Manga’

Back

Exhibitions. Exhibition of nearly two hundred works by the creator of icons such as ‘Astro Boy’, ‘The Princess Knight’ and ‘Kimba, the White Lion’.

‘Osamu Tezuka, the God of Manga’ offers nearly 200 original works by the Japanese artist Osamu Tezuka, known as the God of Manga due to his contribution to Japanese cartoon strips.

Tezuka is an essential creator for understanding the evolution of Japanese comics after World War II, and also one of the most important authors of comics of all time.

In 1947, the manga Shin Takarajima (published in English as New Treasure Island) became a success. Tezuka’s work was surprising due to its highly innovative visual narrative, inspired by cinema and animation and offering a speed and movement seldom seen in comic books.

His influence was very important for a series of authors who led the manga industry over the following decades: names such as the duet Fujiko Fujio (creators of Doraemon), Shotaro Ishinomori and Yoshihiro Tatsumi. This influence can still be found today.

Tezuka’s creations include authentic icons of manga and Japanese animation such as Astro Boy, The Princess Knight and Kimba, the White Lion. He also worked on more adult characters: Adolf, Buddha, Phoenix, and one of his last major characters, the surgeon Black Jack.

Traductor de google :

Schedule

Others

Organitzat per:
Ficomic.
Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Hi col.labora:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Gairebé uns 200 originals de l'artista japonès Osamu Tezuka, conegut com a Déu del Manga per la seva aportació a la vinyeta japonesa, es podran veure en aquesta mostra que dona a conèixer l'obra d'un creador imprescindible per entendre l'evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics en l'àmbit mundial.

Tot i que el manga forma part de la gran família del còmic, una sèrie d'elements estètics i narratius l'identifiquen amb el còmic fet al Japó. Osamu Tezuka va donar forma al manga modern quan va començar a publicar manga poc després de la guerra. El 1947, el manga Shin Takarajima (publicat en castellà com a La nueva isla del tesoro) es va convertir en un èxit. Se'n van vendre més de 400.000 còpies, en una època on comprar manga era un luxe. La seva obra va sorprendre per una narrativa visual molt innovadora, que s'inspirava en el cinema i l'animació, i que aportava una velocitat i un moviment que poques vegades s'havien vist en un còmic. Eren històries llargues i amb gran desenvolupament, que es van batejar com a story-manga, que contrastaven amb el manga d'humor, explicat en poques pàgines o vinyetes.

Aquesta obra i les següents van tenir un gran impacte en molts lectors que van decidir convertir-se ells també en mangaka: autors de manga. La influència de Tezuka va ser molt important en tota una sèrie d'autors que acabarien liderant la indústria del manga en les següents dècades: noms com el duet Fujiko Fujio (creadors de Doraemon), Shotaro Ishinomori (autor amb el rècord Guinness de pàgines de còmic publicades) o Yoshihiro Tatsumi (un dels autors principals del gekiga), així ho van reconèixer. I, a dia d'avui, en les creacions més actuals, encara n'hi ha ressons.

Astro Boy, La Princesa Caballero o Kimba, el león blanco, autèntiques icones del manga i també de l'animació japonesa, són algunes de les seves creacions. Poc temps després, començaria a treballar en obres de caràcter més adult: Adolf, Buda, Fénix, i un dels seus últims grans personatges, el cirurgià Black Jack.

Osamu Tezuka es va guanyar a pols el títol de Déu del Manga, va popularitzar gèneres i va revolucionar l'animació japonesa. Probablement és un dels autors de manga més coneguts arreu del món, i sense cap mena de dubte dels més admirats per la crítica. Aquesta exposició suposa una oportunitat única per veure de prop les seves creacions i poder conèixer i admirar l'obra d'un dels autors de còmic més importants de tots els temps.

#mangabarcelona

A la inauguració d'aquesta exposició comptarem amb la presència del director de cinema Macoto Tezuka, fill de l'autor, i que forma part de la direcció actual de Tezuka Productions. Al llarg dels anys, Macoto Tezuka s'ha dedicat a supervisar les adaptacions i altres derivats de l'obra del seu pare, i ell mateix s'ha encarregat de dirigir-ne alguna adaptació.

Aquesta exposició forma part de l'acord de col·laboració entre FICOMIC i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, gràcies al qual s'ha produït l'exposició Corto Maltés de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero o la més recent El Víbora. Comix contracultural. Amb aquest nou projecte FICOMIC i el Museu Nacional continuen treballant per difondre el cómic i fer visibles les relacions que existeixen entre les diferents arts.

Exposició produïda per FICOMIC, gràcies a l'estreta col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya i Tezuka Productions i el Festival de la Bande Desinneè d'Angulema.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
District:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08004
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya
When
From 31/10/2019 to 06/01/2020.

Phone number

Information:
936220376
#:
936220360 Oficines
#:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

I like 43

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share