‘Oriol Maspons, the useful photography’

Back

Exhibitions. The first big retrospective exhibition on the work of the Barcelona photographer Oriol Maspons.

Oriol Maspons played a key role in the renewal of photographic language in Spain in the 1950s and 1960s. Having started out as an amateur and spending a period in Paris, he turned profession and worked on reporting, portraits, fashion and publicity.

The photographer worked for publications such as La Gaceta Ilustrada, L’Oeil, Paris Match, Boccaccio, Expression and Elle. He also had some books published, notably those by Lumen in the collection Palabra e Imagen: Toreo de Salón, with Julio Ubiña and texts by Camilo José Cela; La caza de la perdiz roja, with texts by Miguel Delibes, and Poeta en Nueva York, about poems by Lorca.

This exhibition offers a journey through four decades of intense activity in the fields of reporting, portraits, publicity and fashion.

Traductor de google :

Schedule


Primera gran exposició retrospectiva sobre l'obra del fotògraf barceloní Oriol Maspons que permetrà fer un recorregut per més de quatre dècades d'intensa activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat, contextualitzant-ne la producció i donant suport a la recerca en la recuperació de material documental –llibres, revistes, caràtules de discos, etc.–, per conèixer també el destí final de les fotografies de l'autor.

Oriol Maspons va exercir un paper clau en la renovació del llenguatge fotogràfic a Espanya a les dècades de 1950 i 1960. Primer des de l'àmbit de la fotografia amateur. Maspons va ingressar el 1951 a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya. El 1955 es va traslladar a París, on freqüentava els ambients fotogràfics. En retornar a Barcelona, va esdevenir professional i va formar societat amb Julio Ubiña. Es va dedicar al reportatge, al retrat, a la moda i a la publicitat. Va treballar per a «La Gaceta Ilustrada», «L'Oeil», «Paris Match», «Boccaccio», «Expression», «Elle», etc. Va publicar una gran quantitat de llibres, entre els quals destaquen els editats per Lumen a la col·lecció Palabra e Imagen: «Toreo de salón», amb Julio Ubiña i textos de Camilo José Cela; «La caza de la perdiz roja», amb textos de Miguel Delibes, i «Poeta en Nueva York», sobre poemes de Lorca.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
District:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08004
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya
When
From 05/07/2019 to 12/01/2020.

Phone number

Information:
936220376
#:
936220360 Oficines
#:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

I like 101

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share