Exposició 'Montesa. La forja d'un mite. 75 anys d'història del món del motor a Catalunya'

Back

Traductor de google :

Reobertura, 9 de juny

L´exposició, que té com a comissaris Pep Itchart i Santi Ruiz, recorda els 75 anys de la història industrial i esportiva de l´empresa catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada el 1945 per Pere Permanyer, que ha marcat tota una època en el món del motor a Catalunya, Espanya i Europa.

Aquesta és una de les activitats programades amb motiu dels 75 anys de Montesa per recordar aquest aniversari i alhora homenatjar els empresaris i emprenedors catalans.

L´exposició proposa un recorregut pels 75 anys de Montesa, destacant la importància de la producció industrial, de la investigació i del disseny d´una marca tan important, com també l´acord amb Honda que en va garantir la supervivència. S´hi presenten 43 models diferents de motocicletes, cedides per diversos col·leccionistes i per la Col·lecció Permanyer del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, entre els quals destaquen models mítics de la indústria del motor com la Impala, la Brío, la Cota, la Mini Mini i el primer model que va sortir de fàbrica, l´A-45.

Montesa va ser fundada el 1945 per l´empresari i emprenedor Pere Permanyer. Des de la fundació de la mítica marca se n´han creat més de 150 models. La producció total supera les 450.000 unitats en els diversos centres de producció que l´empresa ha tingut al llarg de la seva història: als carrers Còrsega i Pamplona (Barcelona), Esplugues de Llobregat i Santa Perpètua de Mogoda. La marca ha aconseguit 71 títols mundials, des del primer d´Ulf Karlson el 1980 fins al darrer de Toni Bou (ja en són 26) el 2019.

Schedule

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Address:
Pg Gràcia, 107
District:
Eixample
Neighborhood:
la Dreta de l'Eixample
City:
Barcelona
Where
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
When
From 09/06/2020 to 06/09/2020

Phone number

Tel.:
932388091
Fax:
932334010

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share