‘Montesa. The forging of a myth’

Back

Reobertura, 9 de juny

Exhibitions. The industrial and sporting history of the Catalan motorcycle company.

‘Montesa. The forging of a myth. 75 years of motor history in Catalonia’ looks at the industrial and sporting past of the Catalan motorcycle manufacturer Montesa. The company was founded by Pere Permanyer in 1945 and helped shape an entire motor era in Catalonia, Spain and Europe.

The exhibition highlights the importance of the legendary brand’s industrial production, research and design, as well as the deal with Honda which helped ensure its survival. Since it was founded, Montesa has created over 150 models and won 71 world titles, from the first by Ulf Karlson in 1980 through to the latest by Toni Bou (26 titles so far) in 2019.

The exhibition presents 43 different motorcycle models, loaned by various collectors and by the Permanyer Collection at the National Museum of Science and Technology in Terrassa. The bikes include legendary models from the motor industry, such as the Impla, the Brío, the Cota, the Mini Mini and the first model to come out of the factory, the A-45.

Traductor de google :

Schedule


L´exposició, que té com a comissaris Pep Itchart i Santi Ruiz, recorda els 75 anys de la història industrial i esportiva de l´empresa catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada el 1945 per Pere Permanyer, que ha marcat tota una època en el món del motor a Catalunya, Espanya i Europa.

Aquesta és una de les activitats programades amb motiu dels 75 anys de Montesa per recordar aquest aniversari i alhora homenatjar els empresaris i emprenedors catalans.

L´exposició proposa un recorregut pels 75 anys de Montesa, destacant la importància de la producció industrial, de la investigació i del disseny d´una marca tan important, com també l´acord amb Honda que en va garantir la supervivència. S´hi presenten 43 models diferents de motocicletes, cedides per diversos col·leccionistes i per la Col·lecció Permanyer del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, entre els quals destaquen models mítics de la indústria del motor com la Impala, la Brío, la Cota, la Mini Mini i el primer model que va sortir de fàbrica, l´A-45.

Montesa va ser fundada el 1945 per l´empresari i emprenedor Pere Permanyer. Des de la fundació de la mítica marca se n´han creat més de 150 models. La producció total supera les 450.000 unitats en els diversos centres de producció que l´empresa ha tingut al llarg de la seva història: als carrers Còrsega i Pamplona (Barcelona), Esplugues de Llobregat i Santa Perpètua de Mogoda. La marca ha aconseguit 71 títols mundials, des del primer d´Ulf Karlson el 1980 fins al darrer de Toni Bou (ja en són 26) el 2019.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Address:
Pg Gràcia, 107
District:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08008
City:
Barcelona
Where
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
When
From 09/06/2020 to 06/09/2020.

Phone number

Tel.:
932388091
Fax:
932334010

I like 68

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share