‘The Canadenca strike’

Back

Exhibitions. This important strike in 1919 achieved the eight-hour working day.

The Canadenca strike (February and March 1919) is one of those episodes that stays in the collective memory and represents a major victory. The conquest of the eight-hour working day thanks to this significant strike is a symbol of labour rights won by the working classes.

A century after the strike, this exhibition highlights Catalonia’s role in achieving this milestone. The display offers a chance to step back into this period, with footage from photojournalists and graphic humour from the time. Original documents and accounts from those who were there offer a greater insight into the mobilisation and its different stages.

Traductor de google :

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu d'Història de Catalunya.
Organitzat per:
Museu d'Història de Catalunya.


La vaga de La Canadenca és un d'aquells esdeveniments que queden en la memòria col·lectiva com la representació d'un gran triomf. La conquesta de la jornada de 8 hores és un símbol dels drets laborals aconseguits per la classe obrera. Al cap de cent anys dels fets, aquesta exposició ressalta el paper de Catalunya en la consecució d'aquesta fita. Et proposem una passejada per endinsar-te a l'època a través de les filmacions i les imatges de fotoperiodistes i d'humoristes gràfics que s'hi exposen. Els documents originals i el testimoni dels seus protagonistes et permetran entendre millor i conèixer de prop cada etapa de la mobilització.

Museu d'Història de Catalunya

Address:
Pl Pau Vila, 3
District:
Ciutat Vella
Area:
La Barceloneta
Post Code:
08039
City:
Barcelona
Where
Museu d'Història de Catalunya
When
From 22/11/2019 to 19/04/2020.

Phone number

Switchboard:
932254700
Reservations:
932254244
Fax:
932254758

I like 48

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share