‘Emergency! Designs to fight Covid-19’

Back

Exhibitions. Design responses to the urgent needs originating from the social and health crisis.

The Museu del Disseny is organising the exhibition ‘Emergency! Designs to fight Covid-19’, a selection of the multiple initiatives from the world of design to provide a quick response to the urgent needs of the social and health crisis caused by the pandemic.

The exhibition will be inaugurated to coincide with Barcelona Design Week, which has been put back to November this year.

The museum has started this project to increase its heritage through the search and selection of public and private responses, conceived to address the urgent and primordial task of protecting and saving people’s lives.

The exhibition pays special attention to emergency designs for protective equipment, machinery and graphics linked to communication, information and campaigns.

Traductor de google :

Others

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Museu del Disseny de Barcelona.


El Museu del Disseny prepara una exposició "Emergència! Dissenys contra la covid-19" que recollirà una selecció de les múltiples iniciatives que des del món del disseny han donat una resposta ràpida a les necessitats urgents de la crisi sanitària i social causada per la pandèmia de la covid-19. Aquesta mostra s´inaugurarà coincidint amb la Barcelona Design Week que enguany s´ha traslladat al mes de novembre.

El museu ha posat en marxa aquest projecte d´increment patrimonial amb la cerca i selecció de les respostes sorgides, tant públiques com privades, a la demanda urgent i primordial de salvar vides i protegir les persones.

D´entre les diferents aportacions s´està dedicant especial atenció als dissenys d´emergència en els àmbits dels elements de protecció, la maquinària o la gràfica lligada a la comunicació, informació, campanyes, etc.

A hores d´ara la col·lecció ja compta amb una vintena de peces i es continua treballant des del Departament de Col·leccions del Museu documentant les diferents iniciatives i projectes que continuen sorgint.

Museu del Disseny de Barcelona

Address:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
District:
Sant Martí
Area:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Museu del Disseny de Barcelona
When
A partir de novembre de 2020 (dates aproximades)

Phone number

Switchboard:
932566800
Reservations:
932566801

I like 84

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share