‘Art primer. Artistes de la prehistòria’

Back

Reobertura, divendres 12 de juny.

Exhibitions. A journey to discover the creative thinking of pre-historic societies.

The exhibition ‘Art primer. Artistes de la prehistòria’ looks at the origins of pre-historic art, paying particular attention to expressions of the so-called art rupestre llevantí preserved in areas along the Mediterranean coast of the Iberian Peninsula and in Catalonia.

The display includes over a hundred unique objects from pre-historic Europe, along with audio-visuals and virtual reality resources to provide more context and a better understanding.

The exhibition also aims to contribute to knowledge and facilitate the Rupestre Art Route, which includes the main findings and dissemination centres for this type of art in Catalonia.

Traductor de google :

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.


Un viatge de més de 50.000 anys a la descoberta del pensament creatiu per part de les societats prehistòriques.

L'exposició "Art Primer. Artistes de la prehistòria" abordarà el tema dels orígens de l'art a la prehistòria, tot dedicant una especial atenció a les manifestacions de l'anomenat "art rupestre llevantí", conservades als territoris de la façana mediterrània de la península Ibèrica, i, en especial, a Catalunya.

La mostra presentarà més d'un centenar d'objectes únics de la prehistòria europea, procedents dels mateixos fons del Museu d'Arqueologia de Catalunya i d'altres museus i institucions catalanes, franceses i de l'estat espanyol, acompanyats de nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual per a la seva millor contextualització i comprensió.

Amb una museografia immersiva i d'estètica innovadora, l'exposició, que ocuparà més de 800 metres quadrats de les sales d'exposició del museu, s'estructurarà al voltant de tres grans eixos expositius:

1. LA COVA: evocació i presentació del tema de les primeres manifestacions simbòliques i artístiques arreu del món, i, alhora, de les cultures i formes de vida característiques
del Paleolític europeu, tot fent un especial èmfasi en la presentació de les manifestacions artístiques parietals i mobles de l'àrea franco-cantàbrica.

2. LA BALMA: evocació i presentació dels estils, temàtiques i principals jaciments de l'anomenat "Art Rupestre Llevantí", objecte principal de la mostra, i, alhora, dels contexts paleoambientals, humans i culturals coetanis, fonamentalment durant el període Neolític.

3. EL MUSEU evocació i presentació de la història de la descoberta i valoració científica i patrimonial de l'art llevantí, a Catalunya i a la resta de la península Ibèrica, i, especialment, de les problemàtiques contemporànies lligades a la seva datació, conservació i museïtzació sostenible.

La mostra vol també contribuir al coneixement i la dinamització de la "Ruta de l'Art rupestre" que, amb el suport del MAC, integra els principals jaciments i centres de difusió de l'art rupestre a Catalunya.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Address:
Pg Santa Madrona, 39*41
District:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Museu d'Arqueologia de Catalunya
When
From 06/02/2020 to 22/11/2020.

Phone number

Tel.:
934232149
Fax:
934245630

Website

Web:
www.mac.cat

I like 70

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share