‘Victor Papanek: The Politics of Design’

Back

Exhibitions. First big retrospective on the North American designer, the forerunner to sustainability in design.

The designer, author and activist Víctor Papanek (1923-1998) was one of the pioneers of contemporary design and one of the most influential forerunners of social activism and sustainability in design.

Papanek is the author of the book Design for the Real World (1971), still the most widely read work on design. The book is a call for inclusion, social justice and sustainability, topics still extremely relevant for design today.

This exhibition is the first big retrospective on the designer and offers original pieces from the Victor Papanek Foundation as well as items from some of his contemporaries, such as Buckminster Fuller and the radical group Global Tools.

The display uses topics based on the work of Papanek and his contemporaries: policy on data and the media, digital social structures, biotechnology, design methodology or designer thinking, sustainability and social inclusion. All this is underpinned by a reflection on the importance of design as a political tool.

Traductor de google :

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.


L´exposició Victor Papanek: la política del disseny és la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador, autor i activista Victor J. Papanek (1923-1998).

Quin ha de ser avui el rol del disseny i del dissenyador per ser veritablement útils a la societat? Aquest és un debat molt present arreu en les darreres dècades i una reflexió que ja va abordar Víctor Papanek, un dels pioners del disseny contemporani i un dels precursors més influents de l´activisme social i la sostenibilitat en el disseny. Les idees i preguntes que Papanek ja abordava durant els anys seixanta continuen sent de gran rellevància per al disseny i constitueixen l´essència del disseny crític, social, inclusiu i interdisciplinari.

Papanek és autor del llibre Disseny per al món real (1971), encara avui dia el més llegit sobre disseny. En aquest treball fa una crida per a la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, temes que avui continuen sent de gran rellevància per al disseny.

La vida i l´obra de Papanek es presenten en aquesta exposició a través d´una àmplia sèrie de peces originals i evocadores procedents de l´arxiu de la Fundació Victor Papanek, a més d´objectes d´alguns dels seus contemporanis com Buckminster Fuller i el grup radical Global Tools, entre d´altres. Les idees de Papanek traslladades al segle XXI i el seu impacte durador les trobarem també als projectes de diversos dissenyadors i artistes internacionals relacionats amb el camp del disseny crític, social i activista.

La mostra s´estructura per temes a partir de l´obra de Papanek i els seus contemporanis, com la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o design thinking, la sostenibilitat i la inclusió social amb una reflexió de fons: la importància del disseny com a eina política.

Aquesta exposició és una col·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona i el Vitra Design Museum, juntament amb la Fundació Victor J. Papanek, Universitat d´Arts Aplicades de Viena.

Museu del Disseny de Barcelona

Address:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
District:
Sant Martí
Area:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Museu del Disseny de Barcelona
When
From 31/10/2019 to 02/02/2020.

Phone number

Switchboard:
932566800
Reservations:
932566801

I like 40

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share