Exposició “Vampirs al Fòrum!”

Back

Exposicions. Redescobriu l’obra d’un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al Parc del Fòrum, presenta l’exposició “Vampirs al Fòrum” per conèixer el context de l’obra de Joan Perucho .

Joan Perucho, poeta, crític d’art i apassionat de la història, va escriure Les històries naturals, un relat basat en una història real i narrat a través de la literatura fantàstica. El resultat? Una història de vampirs ambientada en la primera guerra carlina (1833-1840), on el vampir és un cavaller de Jaume I i la víctima el Tigre del Maestrat.

Gaudiu de la personalitat d’aquest artista en el centenari del seu naixement.

 

 

Traductor de google :

Schedule

"Les històries naturals" de Joan Perucho (1920-2003) és una de les novel·les més singulars de la literatura fantàstica del segle XX. Publicada en català l´any 1960 en castellà el 1968, s´ha traduït a una desena de llengües. El 1992 Harold Bloom la va incloure en el Cànon Occidental.

Apassionat de la història, bibliòfil, poeta i crític d´art, Perucho va imaginar una novel·la de vampirs ambientada a la Primera Guerra Carlina (1833-1840). El vampir és un cavaller de Jaume I i la víctima, el general Ramon Cabrera, el Tigre del Maestrat. La base de la història és real: una malaltia de Cabrera va precipitar la desfeta de l´exèrcit carlí davant les tropes d´Espartero. Perucho va transformar aquesta història en una ficció apassionant, protagonitzada per un naturalista que accedeix a un món de fantasia i descobreix l´amor.

Aquesta exposició reviu el context pop de Les històries naturals i reivindica la personalitat i la literatura de Perucho quan es commemoren els cent anys del seu naixement.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Address:
Pl Leonardo Da Vinci, 4*5
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Besòs i el Maresme
City:
Barcelona
Where
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
When
From 10/12/2020 to 14/03/2021

Phone number

Tel.:
932566002

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share