"Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides"

Back

Al vestíbul

Exhibitions. A social transformation project which 182 young inmates took part in.

This display shows photos and preparatory drawings for this social transformation project: a wall of 60 metres surrounding the Can Llupià centre, painted by 182 young inmates who decided to devote the last section to the sea.

Traspassant murs is an art mediation project by the Fundació Setba, a non-profit organisation working for culture through social change. The organisation conceives projects in conjunction with professional artists and is supported, in this case, by the Catalan government’s Ministry for Justice.

The general goal of   Traspassant murs is to boost the prospects of reinsertion for the youngsters, for their self-esteem, relational and active skills, by transforming the physical space they share and showing them that art is a valid language.

The  Traspassant murs project started life in 2018 at Can Llupià in Barcelona under the direction of the multi-disciplinary artist Marcel·lí Antúnez and ended in March 2021 after being inactive for a year due to the pandemic.


Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
Museu Marítim de Barcelona.

L’exposició és un recorregut per sis plafons amb fotografies i vitrines amb dibuixos preparatoris d’aquest projecte de transformació social: un mural de 60 metres lineals, que envolta el Centre Can Lupià, pintat per 182 joves interns, els quals van decidir dedicar l’últim tram al mar.

Traspassant murs és el projecte de mediació artística de la Fundació Setba, entitat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació social a través de la cultura. La Fundació idea projectes de la mà d’artistes professionals i compta amb el suport, en aquest cas, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu general de Traspassant murs és augmentar les possibilitats de reinserció dels joves, tant per a la millora de la seva autoestima com de les competències relacionals i d’acció, transformant l’espai físic on conviuen i mostrant-los que l’art és un llenguatge vàlid.

El projecte Traspassant murs va començar l’any 2018 al Centre Can Llupià de Barcelona sota la direcció de l’artista multidisciplinari Marcel·lí Antúnez i va finalitzar el març del 2021, amb un any en blanc a causa de la pandèmia.

Amb motiu d’aquesta nova exposició, el dijous 16 de setembre a les 11 h tindrà lloc una visita guiada per a premsa conduïda per Cristina Sampere , directora de la Fundació Setba, l’artista Marcel·lí Antúnez i la cap d’activitats i exposicions de l’MMB, Mireia Mayolas .

Per al Museu Marítim de Barcelona és una altra oportunitat per mostrar l’imaginari del mar, des del punt de vista d’aquest col·lectiu. Un mar que per a molts d’aquests joves ha estat un punt d’inflexió a les seves existències, ja que les seves noves vides a Europa comencen, i moltes d’elles també acaben, al mar. D’altra banda, per al Museu Marítim aquesta exposició és una nova ocasió per implicar-se en un projecte social, i afermar-se en els objectius de la institució: promoure la inclusió social de tots els col·lectius i, en especial, dels més desfavorits i/o vulnerables.

Museu Marítim de Barcelona

Address:
Avinguda de les Drassanes, 1
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Museu Marítim de Barcelona
When
From 16/09/2021 to 20/02/2022

Phone number

Tel.:
933429920
Fax:
933187876

Website

Web:
http://www.mmb.cat

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share