‘Tàpies at 30’

Back

Exhibitions. Mature period works from the painter, some of them never seen by the public.

‘Tàpies at 30’ exhibits the works produced by the painter between 1953 and 1963, when he was in his thirties. During this period, Tàpies reached maturity in his art and created the so-called matter paintings, a style where earthy and grey colours predominated, and which placed him in an important position among the international Spanish avant-gardists.

The pieces are from the foundation’s collection, as well as the artist’s family and private collections, offering a fine opportunity to enjoy some works never displayed in public. The works are accompanied by documents from the period, providing the historical context for Tàpies’ work.

Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
Museu.

Vol ensenyar les obres que aquest pintor va fer entre el 1953 i el 1963, l'època de la seva trentena. Aquest va ser el període de la trajectòria artística de Tàpies en què va assolir la maduresa del seu art i va crear les anomenades pintures matèriques, un estil de pintura en què feia predominar els colors terrosos i grisos i que el va situar en una posició important dins les avantguardes espanyoles i internacionals.

Les peces procedeixen del fons de la Fundació, així com de la família de Tàpies i de col·leccions privades, i per això serà una gran oportunitat per gaudir d´obres mai vistes pel públic. Aniran totes acompanyades de documentació de l'època per poder incloure les obres de Tàpies en el marc històric del seu moment.

Fundació Antoni Tàpies - Museu

Address:
C Aragó, 255
District:
Eixample
Neighborhood:
la Dreta de l'Eixample
City:
Barcelona
Where
Fundació Antoni Tàpies - Museu
When
From 03/10/2020 to 06/06/2021

Phone number

Tel.:
934870315
Reservations:
932075862
Fax:
934870009
Fax:
934592450

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share