Exposició 'Quan plovien octavetes. Clandestinitat, premsa i propaganda antifranquista'

Back

Traductor de google :

Al llarg de la dictadura es van publicar centenars de diaris, revistes, butlletins etc., clandestins: va forjar-se una premsa que, en condicions adverses i molt difícils a causa de la repressió, esdevingué una activitat de rellevància creixent, que assolí el seu apogeu als anys 60’ i 70’. Afaiçonà un món que, lluny de constituir un fenomen marginal permeté vertebrar les organitzacions antifranquistes i els moviments socials, serví d’eina de propaganda, contrainformació i denúncia, potencià la socialització de la protesta i col•laborà a la forja d’una cultura antifranquista que passà de la resistència a l’esperança d’assaltar els cels. En aquest trajecte, la premsa clandestina s’acompanyà d’una indispensable eina d’agitació: les octavetes i els fulls volanders, indissociables a qualsevol situació de reivindicació, queixa i denúncia.

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha pogut preservar una part significativa d’aquest patrimoni cultural i històric fins el punt de formar una de les col•leccions més importants de les que es conserven arreu de Catalunya.

L’exposició es presentarà en una sèrie de vitrines amb els documents originals, reproduccions fotogràfiques de l’època i s’acompanyarà d’una publicació en format diari, i comptarà amb un programa d’activitats paral•leles.

Schedule

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Address:
C Santa Llúcia, 1
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Barri Gòtic
City:
Barcelona
Where
Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
When
From 29/06/2021 to 29/01/2022

Phone number

Tel.:
932562255

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share