Picasso Blue Project

Back

Exhibition. An exhibition on the artist’s blue period.

The Museu Picasso is offering an exhibition on the technical studies of works in the museum collection which correspond to the artist’s blue period. The display explores various aspects of these works: from the creative process to compositional materials, the distribution of layers of colour, the contextualisation and interrelation between works from the same period or those before it.

The material on display is predominantly visual, with a highly promotional angle and technological supports and digital technologies in the galleries to facilitate an understanding of the content. Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
Museu Picasso.

 El Museu Picasso presenta una exposició sobre els estudis tècnics de les obres de la col·lecció del Museu corresponents a l’època blava de l’artista. La mostra, comissariada per Reyes Jiménez, responsable del Servei de Conservació Preventiva i Restauració, examina diversos aspectes de les obres, des del procés creatiu, els materials constitutius i la distribució de les capes de color, fins a la contextualització i la interrelació entre obres del mateix període o de períodes anteriors, en cas de les teles reutilitzades, passant per les estratègies de conservació.

El material expositiu és predominantment visual, amb un vessant molt divulgatiu i amb la incorporació a les sales de suports tecnològics i de tècniques digitals que faciliten la difusió de la documentació. La mostra presenta els treballs de recerca inèdits desenvolupats en diferents marcs de col·laboració amb institucions museístiques, com el Departament Científic de la National Gallery de Washington —que ha analitzat l’obra Jaume Sabartés amb pinçanàs (1901) i Natura morta (1901)—, o en el marc del projecte de recerca PROMESA de l’Istituto Nero Carrara de Florència, que s’ha centrat en l’estudi de La copa blava (1903).

A través d’una museografia didàctica i comunicativa, l’exposició farà un recorregut per les obres principals de l’època blava de la col·lecció del Museu Picasso, començant amb els preludis d’aquest període, com l’obra Natura morta (1901), i finalitzant amb Terrats de Barcelona (1903). La tecnologia és una eina imprescindible per als museus del segle XXI. En aquest cas, els avenços tecnològics han permès establir ponts entre institucions amb col·leccions importants d’obres de Picasso per connectar-les i establir una narrativa raonada de l’època blava de l’artista.

Amb la documentació generada al llarg de gairebé dues dècades d’activitat investigadora, és el moment de posar a l’abast del públic tot aquest material a través dels nous suports que ens ofereix la tecnologia existent. La gran quantitat de recerca tècnica situa el Museu Picasso de Barcelona com a referent internacional en el coneixement de períodes clau en la producció picassiana, com ara el període de formació, l’època blava o els anys de maduresa a través de la sèrie de Las Meninas.

L’exposició incorpora el dibuix d’època blava El cec, comprat recentment per l’Ajuntament de Barcelona, adquirit pel dret de tempteig sobre exportació que ha exercit la Generalitat de Catalunya i dipositat al Museu. Picasso va fer aquest dibuix a Barcelona el 1903, en plena època blava, i està indiscutiblement lligat a obres mestres d’aquest moment com L’àpat del cec (Metropolitan Museum of Art) i El captaire cec (Fogg Art Museum, Universitat de Havard). És una peça que indiscutiblement complementa el discurs d’obres d’aquest moment crucial de l’etapa de joventut de l’artista.

Comissària: Reyes Jiménez

Col·laboradors: National Gallery de Washington, Istituto Nero Carrara Florencia (en el marc del projecte PROMESA)

Museu Picasso

Address:
Carrer de Montcada, 15 - 23
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona
Where
Museu Picasso
When
From 05/04/2022 to 04/09/2022

Phone number

Switchboard:
93 256 30 00
Reservations:
93 256 30 22
Fax:
933150102

Website

Web venda d'entrades:
http://www.bcn.cat/museupicasso

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share