Can you remember the fairground on Montjuïc?

Back

Exhibition. Inaugurated in 1966, the Montjuïc Amusement Park shaped a whole period of social life in Barcelona before it closed down in 1998.

This display offers a tour around rooms 18 and 19 at Montjuïc Castle, distributed into four areas and recounting the previous historical context for the conception and construction of the fairground, its yeasr in use and its closure during the post-Olympic period, when it was dismantled and the area remodelled to turn it into what are now the Jardins de Joan Brossa.

Exhibition directed and coordinated by Eurecat tech centre and ALS, and curated by Paco Villar, holder of a degree in law, writer and historian for the city of Barcelona. The display also involved advice from Achus.biz, an open and collaborative project driven by Josep Pérez and Esther Borrego. For his part, Jaume Susany, also a collaborator with Achus, contributed with knowledge gained through years of research on Barcelonoa, the fairground and its attractions.

Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
Castell de Montjuïc.

El Castell de Montjuïc acull a partir d’aquest mes de setembre i fins al mes de juny l’exposició «Montjuïc. El parc d’atraccions», una exposició participativa organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona que convida el visitant a conèixer el parc d’atraccions que va ocupar part de la muntanya del 1966 al 1998.

La mostra, que s’inaugurarà el proper 23 de setembre coincidint amb les festes de la Mercè, proposa un recorregut per les sales 18 i 19 del Castell, distribuït en quatre àmbits, que recupera el context històric anterior i en el qual es va gestar la construcció del parc d’atraccions de Montjuïc, el parc durant els anys de funcionament i el seu tancament, en la Barcelona postolímpica, que va implicar el seu desmantellament i la remodelació de la zona en els Jardins Joan Brossa.Ideat per l'alcalde Josep Maria de Porcioles a mitjans dels anys seixanta, el parc va ser un dels projectes de transformació de la ciutat que es van impulsar des del consistori franquista i que va formar part d'una operació propagandística que buscava oferir una imatge més moderna del règim.

El parc d'atraccions de Montjuïc, en funcionament durant tres dècades, es va convertir en un lloc emblemàtic de Barcelona, que va marcar tota una època en la vida social de la ciutat fins a l’any 1998, quan va obrir les portes per última vegada.

La mostra està dirigida i coordinada pel centre tecnològic Eurecat i ALS, i comissionada per Paco Villar, llicenciat en dret, escriptor i historiador de la ciutat de Barcelona. Ha comptat també amb l’assessorament d’Achus.biz, un projecte obert i col·laboratiu impulsat per Josep Pérez i Esther Borrego. Per la seva banda, Jaume Susany, també col·laborador d’Achus ha aportat el seu coneixement fruit d’anys de recerca i investigació sobre Barcelona, el parc i les seves atraccions. 

Castell de Montjuïc

Address:
Carretera de Montjuïc, 66
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Castell de Montjuïc
When
From 23/09/2021 to 12/06/2022

Phone number

Tel.:
932564440

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share