Exposició 'L'herència de Roma: Col·leccions romanes del MAC'

Back

Traductor de google :

Prevista la seva obertura el 12 de juny.


L'arribada dels romans a finals del s. III aC va posar en marxa la romanització de la península Ibèrica, un procés d'adaptació de les comunitats indígenes cap a una nova cultura i organització social i econòmica. Roma va mantenir durant més de 700 anys un gran imperi al voltant de la Mediterrània, del qual l'actual Catalunya va ser un component important.

El territori que van anomenar Hispania els interessava tant per ampliar els dominis com pels valuosos metalls que podien extreure de les mines, o per les grans quantitats de cereals que obtenien dels seus camps. Els romans van estructurar el país traçant vies de comunicació on només hi havia camins enfangats, fundant noves ciutats i establint petites granges d'explotació agrícola i ramadera. Progressivament, la població ibèrica va ser absorbida i va quedar integrada dins d'aquesta nova estructura social, política i econòmica.

Les ciutats romanes van ser centres polítics, religiosos, administratius i econòmics del territori i reproduïen a petita escala el paper que exercia Roma, la gran urbs, en relació amb l'Imperi.

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Address:
Pg Santa Madrona, 39*41
District:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Museu d'Arqueologia de Catalunya
When
Ongoing event

Phone number

Tel.:
934232149
Fax:
934245630

I like 49

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share