‘Joan Brossa, poeta de la revolta’

Back

A l'Espai Dalmau

Exhibitions. Exhibition co-produced by El Born CCM and the Fundació Joan Brossa as part of the programme marking the centenary of the artist’s birth.

The social and political commitment of Joan Brossa (Barcelona,1919-1998), left-wing and pro-Catalan, is very present in all his work. A poet of memory, combat and rebellion, he used humour, irony, parody and metaphor to go beyond the language of conventional poetry and simplify his work in the extreme, pushing the limits of language.

A synthesis of his biography and a selection of some of the literary and visual poems which best represent his critical vision of society allow us to discover his poetry of rebellion. A map of the city, indicating the places where the poet’s work has left its mark, also gives us an insight into Brossa’s intimate, singular and creative relationship with his home city of Barcelona.

Traductor de google :

Schedule


El compromís social i polític de Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998), catalanista i d´esquerres, és ben present en tota la seva obra. Poeta de la memòria, del combat i de la revolta, mitjançant l´humor, la ironia, la paròdia i la metàfora transgredeix el llenguatge i les formes poètiques convencionals fins a portar l´obra a la màxima simplificació, als límits del llenguatge.

Molta part d´aquesta obra poètica, creada durant el franquisme, i l´escrita i realitzada posteriorment, és de temàtica social i política. Així, hi ha un conjunt important de textos, llibres i poemes visuals i objectuals especialment crítics amb el poder polític i religiós del franquisme. L´obra de Joan Brossa s´alça contra les formes del llenguatge totalitari i fa de la crítica del mateix llenguatge un dels temes essencials de la seva poesia.

Una síntesi de la seva biografia i una selecció d´alguns dels seus poemes literaris i visuals més representatius de la seva visió crítica de la societat ens permeten de conèixer la seva poètica de revolta. Un mapa de la ciutat, amb els llocs assenyalats on el poeta ha deixat l´empremta de la seva obra, ens mostra, així mateix, l´íntima, singular i creativa relació de Brossa amb la seva ciutat, Barcelona.

Comissariada per Manuel Guerrero i Judith Barnés, és una mostra coproduïda per El Born CCM i per la Fundació Joan Brossa en el marc del centenari del naixement del poeta.

Inauguració, 3 d'octubre:
19 h: presentació i visita comentada.
20 h: recital poètic 'Brossa a partir del silenci', amb Sílvia Bel, i música en directe amb Juan Manuel Gales, Fran León i José Santiago

El Born Centre de Cultura i Memòria

Address:
Pl Comercial, 12
District:
Ciutat Vella
Area:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Where
El Born Centre de Cultura i Memòria
When
From 03/10/2019 to 02/02/2020.

Phone number

Information:
932566851
Reservations:
932566850 (de dl. a dv. de 9.30 a 19 h)

I like 148

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share