Exposició 'Eugènia Balcells. Ella, una i altra vegada'

Back

Traductor de google :

Comissariat: Lali Bosch

1993. Eugènia Balcells es confecciona un abric de plàstic transparent on troben cabuda totes les dones del present, del passat i del futur. Àlbum portàtil. El presenta per primera vegada a la llibreria Tartessos de Barcelona. L’acaronen els llibres. Un dels pocs dominis públics on les dones han estat sempre presents.

No és fins a l’any 2018 que la seva llarga llista d’instal·lacions dedicades a resseguir la presència de les dones en la història contemporània la inclou a ella mateixa. Grava Selfportrait, un vídeo de set minuts.

Entre les obres Àlbum portàtil i Selfportrait –ambdues presents a l’exposició Ella, una vegada i una altra– han estat moltes les preguntes que Eugènia Balcells s’ha fet entorn de la vida de les dones.

Les instal·lacions Reprise (1977), Boy meets girl (1978), Going through languages (1981), Fin (1978) i Esdevenir (2007), seleccionades també per configurar la mostra, parlen dels personatges femenins i masculins que puntualment es troben per formar parelles; de la percepció que un extraterrestre tindria dels éssers humans a partir de les imatges recollides a la premsa escrita; de la distància entre els concursos de bellesa i la vida domèstica de les dones; dels orígens incerts que s’amaguen sota els fotogrames finals de les pel·lícules de Hollywood...

Al llarg de l’exposició, els arquetips femenins –tot incloent-se i excloent-se mútuament– van di-buixant un vocabulari propi des del qual repensar les relacions humanes en què avui ens movem.

Schedule

Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis

Address:
Carrer de Roc Boronat, 116*126
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
City:
Barcelona
Where
Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis
When
From 04/10/2022 to 22/01/2023

Phone number

Tel.:
933208736

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know