‘The heartbeat of nature. Drawings from the 19th century from the Museu Nacional collection’

Back

Exhibitions. A reflection on the relationship between artists and nature.

In parallel to the exhibition at the MNAC on William Turner, ‘The heartbeat of nature’ presents a selection of works from the collection showing the fascination with nature among 19th century artists.

The display features some 80 works, mainly drawings, complemented by a group of paintings and album materials from the artists. The exhibition brings together a highly representative set of works, in some cases previously unpublished, featuring work by artists such as Baldomer Galofre, Marià Fortuny, Ramon Martí i Alsina, Lluís Rigalt, Antoni Fabrés and Jaume Morera.

The exhibition also helps us get a better idea of the importance that nature had in Catalan art, basically over the course of the 19th century, a time when this artistic subject began to take offt, proof of the irradiation of a contemporary sensibility that spread everywhere and crystallised in the emergence of the Romantic movement.

Traductor de google :

Schedule

Selecció d’unes 80 obres, fonamentalment dibuixos, que es complementen amb u n grup de pintures i material d’àlbums d’artistes, que mostren la fascinació que els artistes que van treballar durant el segle XIX van sentir per la natura. És un conjunt molt representatiu de l’activitat desplegada per artistes, com ara Baldomer Galofre, Marià Fortuny, Ramon Martí i Alsina, Lluís Rigalt, Antoni Fabrés o Jaume Morera, entre d’altres, i del seu interès per representar un entorn natural pel qual es van sentir fortament atrets i fascinats.

La mostra ens parla de la importància que va tenir la natura en l’art català, fonamentalment al llarg del segle XIX, en un context en què a tot Europa es va produir una eclosió de l’interès per aquest motiu artístic, com una prova de la irradiació d’una sensibilitat coetània que es va estendre arreu i va cristal·litzar en l’aparició del moviment romàntic.

El Gabinet de Dibuixos i Gravats conserva un conjunt molt important d’obres que palesen el reflex d’aquesta sensibilitat, un fons molt desconegut i fins i tot, en alguns casos, inèdit.

En uns moments en què els temes mediambientals ens preocupen, aquesta exposició i la dedicada a William Turner, que es pot veure simultàniament, hi posen el focus.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya
When
From 20/05/2022 to 11/09/2022

Phone number

Information:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share