Exposició 'Caminar amb el riu', d'Eva Lootz

Back

L’artista exhibirà una sèrie d’obres de nova creació, on s’aprecien les influències de l’estada que va realitzar al Japó l’any 2019, on va connectar amb els Haikus de Matsuo Basho, el poeta caminant, per qui ha sentit sempre una gran afinitat. El resultat són línies que van esdevenint formes i que ens presenten la seva quotidianitat, que ens parlen de com es relaciona el nostre cos amb l’entorn i amb els objectes que ens envolten.

Aquests treballs es completaràn amb una sèrie de dibuixos de major format i en blanc i negre, com són ‘Bocetos para el espacio exterior’, ‘Tiempo’ o ‘El fondo indiferenciado de la consciencia’, en la que apareixen els noms de pila de 20 dones creadores de finals del segle XIX i XX.

Eva Lootz va néixer el 1940 a Viena, on es va formar en belles arts, musicologia, cinema i filosofia. L’any 1967 es va instal·lar a Madrid, esdevenint un dels noms destacats de l’escultura espanyola de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. La seva obra, que inclou instal·lacions i escultura, a més de fotografia i vídeo, discorre al voltant de dos pols: la matèria i el llenguatge. Tot i que va començar a treballar amb materials com cotó, terra o llavors, amb el temps va incorporar una reflexió sobre els llocs d’extracció i el tractament de minerals i matèries primeres, les rutes d’intercanvi i els efectes socials i culturals que provoquen, així com la petjada que deixen al paisatge i la llengua. Matèria, ecologia, territori i gènere són alguns dels conceptes que n’han anat centrant la seva producció. L’any 1994 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Belles Arts. Eva Lootz és una de les artistes destacades de la Col·lecció Suñol Soler, que conserva dues obres seves dels anys 80.

Schedule

Others

Occur on:
Fundació Suñol.

Fundació Suñol

Address:
Carrer de Mejía Lequerica, 14
District:
Les Corts
Neighborhood:
la Maternitat i Sant Ramon
City:
Barcelona
Where
Fundació Suñol
When
From 28/09/2023 to 02/03/2024

Phone number

Tel.:
934961032

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know