‘Smash fascism. The Government of Catalonia’s Commission for Propaganda, 1936-1939’

Back

Exhibitions. An exhibition showing the variety of forms of information and propaganda used to fight fascism during the Spanish Civil War.

The Palau Robert is home to this exhibition on the Republican Government of Catalonia’s Commission for Propaganda, designed to defend its policies of social progress and democratic and national freedoms.

This is an exhibition brimming with history, with a selection of a hundred photos from this period and thirty original posters. It explains the actions of the Catalan government and puts them into context, with details on the factors which led to those decisions.

‘Smash fascism. The Government of Catalonia’s Commission for Propaganda, 1936-1939’ is organised by the Directorate-General for Dissemination, belonging to the Ministry of the Vice-presidency and of the Economy and Finance.

The exhibition curator is the journalist Ester Boquera.

Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
Sala d'Exposicions.

La mostra del Palau Robert "Aixafem el feixisme. El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya,1936-1939" explica els mitjans i les estratègies persuasives que va fer servir el Comissariat per defensar les polítiques de progrés social i les llibertats democràtiques i nacionals.

L'exposició que es pot visitar del 3 de novembre al 5 d'abril de 2021 a les Sales 1 i 2, l'organitza la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, i n'és la comissària la periodista Ester Boquera. Una encartellada el dia 2 a les 13h, a les portes del Palau Robert, amb presència de diverses autoritats acadèmiques i institucionals així com de les persones responsables de l'exposició, donarà el tret de sortida a aquesta nova proposta.

Address:
Pg Gràcia, 107
District:
Eixample
Barri:
la Dreta de Eixample
Post Code:
08008
City:
Barcelona
Quan
From 03/11/2020 to 05/04/2021

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share