Espectacle "Un cos sense talent", a càrrec de Monte Isla

Back

La companyia incorpora la figura humana als seus espectacles i analitza la imatge de la humanitat com a conjunt de cossos precaris que sostenen en les seves mans una virtut aliena, l’eina amb la qual s’enfronten a l’hostilitat del món. 

En el Protàgoras de Plató es recull el mite d’Epimeteu i Prometeu, dos germans de sort diferent: “el que pensa tard” i “el que pensa abans d’actuar”. Epimeteu, el més descurat de tots dos, és l’encarregat de distribuir els atributs particulars a cadascun dels animals. Lliura closques a les tortugues, verí a les serps, ullals als lleons… I quan acaba la tasca s’adona que ha calculat malament, que s’ha oblidat d’una pobra criatura: l’ésser humà, un cos sense defenses que rebrà el foc robat dels déus. Un cos sense talent parteix de la imatge evocada en aquest mite: un cos precari que sosté en les seves mans una virtut aliena, l’eina amb la qual s’enfronta a l’hostilitat del món. 

Fins ara, Monte Isla ha centrat la seva atenció en els espais que ens contenen, en la noció de “l’altre” i en els llocs absents de presència humana. Aquest treball està recollit en tres peces, la Trilogía sobre el Paisaje : Allí donde no estamos (Espai Nyam Nyam, 2021), On comença el bosc acaba el poble (TNT, 2022, premi ex aequo en la categoria d’arts escèniques dels III Premis El Temps de les Arts) i Escuchas del paisaje (La Mutant, 2023).

Amb aquesta nova peça escènica, Monte Isla es pregunta com posar el cos en escena. Què passa quan mirem aquest cos, aquest cos que compartim, aquest cos que usem com a unitat de mesura per al món i que delimita la frontera de la consciència, aquest cos present sota la disfressa de qualsevol ficció social i cultural, aquesta pasterada orgànica que apareix com una imatge ridícula i obscena enfront de l’encant escultòric d'allò que és mort?

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona, El Canal Centre de creació d’arts escèniques, Festival TNT i Centro Cultural Conde Duque.

Amb el suport de L’Abri (Suïssa), Teatre municipal de Girona, Teatre municipal de Lloret, L’Animal a l’esquena, Konvent.0, El Galliner, Ajuts Girona Crea 2023, Institut Ramon Llull, Goethe-Institut Madrid i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Amb el suport de la residència creativa d’intercanvi amb National Theater i Concert Hall (Taiwan) i dels ajuts a la creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure, temporada 23/24.

Companyia resident de la Nau Ivanow.

Idea i creació: Monte Isla

Producció executiva: Rut Girona

Direcció i dramatúrgia: Andrea Pellejero, Adrià Girona

Interpretació: Andreu Martínez

Disseny d’escenografia, utillatge i vestuari: Marta Lofi

Coordinació tècnica: Roberto Baldinelli

Disseny de la il·luminació: Gabriela Bianchi

Disseny del so: Uriel Ireland, Adrià Girona

Administració, gestió, comunicació i distribució: Monte Isla

Schedule

Others

Occur on:
Sala Ovidi Montllor.
Tickets sold at:
Oficina Ciutadana de la Cultura.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Web Festival GREC.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Organised by:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Ovidi Montllor

Address:
Pl Margarida Xirgu, 1
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Ovidi Montllor
When
From 08/07/2024 to 09/07/2024

Phone number

Tel.:
934261875

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know